120 dobbanás percenként (2017) francia film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Francia aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét az AIDS veszélyeivel szemben. Egyet akarnak, de a módszerük különböző. A 120 dobbanás percenként a kilencvenes évek elején játszódik és az európai történelem egy fontos momentumát idézi meg megrázó őszinteséggel és mélységes humanizmussal… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

120 dobbanás percenként

Plakát, adatlap

120 dobbanás percenként (2017) francia film plakát

Színes, francia film, készült 2018-ban, hossza 140 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: 120 battements par minute

Forgatókönyv: Robin Campillo, Philippe Mangeot
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz

Rendezte: Robin Campillo

Hazai filmpremier: 2017. november 16.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

120 dobbanás: ennyit ver átlagosan percenként a szív. A megtörtént eseményeket feldolgozó 120 dobbanás percenként a kilencvenes évek elején játszódik, amikor már évek óta szedte a HIV vírus és az AIDS az áldozatait. Aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét a betegséggel szemben, s felhívja a figyelmet a különbözőségekre és azok fontosságára. A fiatalok az eszközökkel és célokkal kapcsolatban azonban nincsenek egyetértésben. Vannak közöttük radikális gondolkodásúak, mások pedig inkább mértékletességet hirdetnének. Az AIDS azonban kérlelhetetlenül szedi áldozatait, s többeknek nincs ideje egy lassan kibontakozó mozgalomra.

A 120 dobbanás percenként a szerelem, a remény, az összefogás filmje, valamint az életé, ami erősebb a halálnál.

A 120 dobbanás percenként világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás a versenyprogramba kapott meghívást. Robin Campillo filmje volt a fesztivál legnagyobb szenzációja, és összesen négy díjat nyert: a zsűri nagydíja és a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díja mellett megkapta a Queer Pálmát és a François Chalais Díjat. A 120 dobbanás percenként Franciaország nevezettje az idegen nyelvű Oscar-díj kategóriában, a szakma egyöntetű véleménye szerint nemcsak a jelölésre esélyes, de a díjnak is az egyik favoritja. Az alkotást továbbá jelölték az Európai Parlament Lux-díjára. Robin Campillo az Arany Pálma-díjas Az osztály forgatókönyvírója, rendezőként eddigi legnagyobb sikerét érte el. A film Cannes után versenyben van a San Sebastiani Nemzetközi Filmfesztiválon, s olyan rangos seregszemlékre kapott meghívást, mint London, Moszkva, Torontó, Chicago filmfesztiváljai.

Jelenetfotók – Képek

120 dobbanás percenként - jelenetfotó 1
120 dobbanás percenként (2017) francia film
120 dobbanás percenként - jelenetfotó 2

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Továbbiak a filmről:
Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top