A zéró elmélet

By | 2014. október 6. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A zéró elmélet (2014 – The Zero Theorem) fantasy. Terry Gilliam filmjében az élet nagy kérdését kutató számítógépes zseni életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével. Filmajánló a Filmrakatban.

A zéró elmélet (+16)

Színes, angol-román-francia-amerikai fantasy – 2014
Rendezte: Terry Gilliam
Szereplők: Christoph Waltz, Mélanie Thierry, Tilda Swinton, Matt Damon, Lucas Hedges

Hazai bemutató dátuma: 2014. október 23. Forgalmazza: ADS Service Kft.

Filmajánló a plakát alatt!

Zéró elmélet (16)

Terry Gilliam a Brazil (1985) és a 12 majom (1995) után A zéró elmélet c. alkotásával zárja saját maga által “orwelli triptichonnak” keresztelt szürreális trilógiáját.

A zéró elmélet – Filmajánló

Az egzisztenciális szorongással sújtott különc és visszahúzódó számítógépes zseni Qohen Leth (Christoph Waltz) egy elhagyatott templomban egymagában dolgozik. Minden nap egy bizonyos telefonhívásra vár, melyről megvan győződve, hogy magyarázatul fog szolgálni azon kérdéseire, melyek megválaszolására régóta vár. A Vezetőség (Matt Damon) titokzatos munkával bízza meg, melynek célja, hogy egyszer és mindenkorra kiderítse az élet értelmét vagy megállapítsa annak hiányát. A megbízás után különös látogatók jelennek meg a zavart tudósnál: a kacér Bainsley (Mélanie Thierry) és a vezetőség csodagyereke Lucas (Lucas Hedges). Az élet nagy kérdését kutató Qohen életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével, melyeket saját létének egyetlen értelméül interpretál.

Filmelőzetes eredeti nyelven:

Ha tetszik, jelezd nekünk: