Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Volt egyszer egy család

By | 2013. május 24. péntek

A Palermóban játszódó Volt egyszer egy család (È stato il figlio) című film középpontjában egy maffia leszámolás során elvesztett vétlen gyermek miatt letargiába került olasz család hirtelen meggazdagodásának reménye áll.

Hirdetés:

Volt egyszer egy család címmel nagy sikerrel futott annak idején hazánkban Révész György filmje, amely 1972-ben készült, Latinovics Zoltán és Ruttkai Éva voltak a főszereplői. Az akkori vígjátékhoz képest az olasz film egy társadalmi drámát tár elénk, melyben a kisember nagyra vágyik, és hihetetlen költekezésbe kezd.

Volt egyszer egy család: Serenella rosszkor volt rossz helyen

Volt egyszer egy család: Serenella rosszkor volt rossz helyen

A filmet 2012-ben jelölték a Londoni Film Fesztiválon a „Legjobb Film” díjára, ugyan abban az évben a Velencei Filmfesztivál díjazottja lett.

Volt egyszer egy család [+16]

olasz-francia dráma

Rendező: Daniele Ciprì
Producerek: Alessandra Acciai, Giorgio Magliulo, Carlo Degli Esposti, Fabio Conversi

Szereplők:

Toni Servillo – Nicola Ciraulo
Giselda Volodi – Loredana Ciraulo
Alfredo Castro – Busu
Aurora Quattrocchi – Nonna Rosa

Bemutató: 2013. június 6.
Magyarországon forgalmazza a Cirko film.
Volt egyszer egy család: Szicíliában és szerte a világon számos maffia csoport létezik

Volt egyszer egy család: Szicíliában és szerte a világon számos maffia csoport létezik

A leghíresebb maffia

Az első maffiának nevezett bűnözői csoport kialakulása Szicíliában a XIX. század közepére tehető és érdekes módon egy citrus ültetvényhez köthető. dr. Galati citrusültetvényének terméséből intézője rendre eltette a hasznot, ezért a dr. kirúgta. Az újonnan felvett intéző hamarosan – golyóval a hátában – meghalt, és mindenki tudta, hogy a gyilkosság hátterében egy bizonyos Antonio Giammona, az első szervezett maffia feje áll. A rendőrség mindössze két órára zárta be Giammonát, majd szabadon engedte. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy a bűnözők a rendőrség köreibe is beépültek. Szicíliában és szerte a világon számos maffia csoport létezik, az egymással és a hatalommal folytatott harcaik rengeteg vétlen áldozatot követelnek. A Volt egyszer egy család című filmben ez az áldozat a Serenella Tancredi nevű kislány.

Volt egyszer egy család, amelyik imádta a tengernél tölteni szabadidejét

Volt egyszer egy család, amelyik imádta a tengernél tölteni szabadidejét

Volt egyszer egy család dióhéjban

A 70-es években játszódó film megtörtént eseményeken alapul. Napról napra tengeti életét a Ciraulo-család Szicília egyik legromosabb házában. Nicola, a családfő keményen dolgozik, és imádja a tengernél tölteni szabadidejét népes famíliájával. A nehézségek ellenére is szépen élnek, míg egy nap lányukat eltalálja és megöli a maffiaharc egy eltévedt tölténye.

Volt egyszer egy család: az áldozat - Serenella

Volt egyszer egy család: az áldozat – Serenella

A pletykák, melyek arról szólnak, hogy az így elhunyt vétlen áldozatok családját a kormány bőkezű kártérítéssel illeti, azt eredményezik, hogy a gyászolók vészesen kiköltekeznek, mielőtt még bármilyen pénz érkezne hozzájuk. Uzsorástól vesznek fel kölcsönt, nem számolva a következményekkel. Az utolsó csepp a pohárban, amikor Ciraulo megvásárol egy luxusautót.

Volt egyszer egy család. Vajon lesz-e még felhőtlen tengerparti kiruccanás?

Volt egyszer egy család. Vajon lesz-e még felhőtlen tengerparti kiruccanás?

A film rámutat, hogyan tudja a hirtelen jött gazdagság reménye egy válságos időszakot átélő család életét teljesen szétzilálni.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + 16 =