Végjáték

> Filmrakat.hu | 2013. október 25. péntek
Hirdetés:

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a földönkívüliek leigázzanak bennünket! Rájöttek a sebezhetőségünk titkára, támadásuk egyszer már majdnem elpusztította az emberiséget. Meg kell akadályozni, hogy ez újra megtörténjen! A látványos, feszült pillanatokat tartogató, izgalmas Végjátékban egy rendkívüli képességekkel rendelkező fiút küldenek arra a Földön kívüli űrbázisra, ahol az idegen lények elleni, végső invázióra képezik ki a fiatal katonákat.

Végjáték:  a földönkívüliek rájöttek sebezhetőségünk titkára

Végjáték: a földönkívüliek rájöttek sebezhetőségünk titkára

A Végjáték morális kérdéseket is feszegető, lenyűgöző helyszíneken játszódó izgalmas történet, melyet Gavin Hood rendező vitt vászonra fantasztikus színészekkel a főszerepben.

Végjáték (+12)

2013 – amerikai sci-fi/akció

Eredeti cím: Ender’s Game
Orson Scott Card regénye alapján a forgatókönyvet írta: Gavin Hood
Rendezte: Gavin Hood

Szereplők: Harrison Ford, Abigail Braslin, Ben Kingsley, Viola Davis, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Asa Butterlfield

Bemutató dátum: 2013. november 7.
Magyarországon forgalmazza a ProVideo.
Végjáték: morális kérdéseket feszegető, lenyűgöző helyszíneken játszódó izgalmas történet

Végjáték: morális kérdéseket feszegető, lenyűgöző helyszíneken játszódó izgalmas történet

A Végjáték története röviden

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj, és nem kisebb a szándékuk, mint hogy elpusztítsák az egész emberiséget. 70 évvel a kíméletlen háború után az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében. A csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik, ahol hozzá hasonló tehetséges fiatalokból álló katonai csapatot képeznek ki. A vezetőség terve, hogy a szüleiktől, testvéreiktől elszakított gyerekekből egy olyan sereget formáljanak, akiket az idegenek elleni végső támadás során bevethetnek.

Az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében

Az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében

Endert addig manipulálják, míg kegyetlen gyilkossá nem válik. Egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire, és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz. De a remény még nem veszett ki belőle: saját módszereivel akarja megmentheti családját, és a Föld lakóit a félelmetes idegen fajjal szemben. De vajon ez elég lesz a végső összecsapásra?

Orson Scott Card kultikus sci-fi regénye alapján

Orson Scott Card kultikus sci-fi regénye alapján

Orson Scott Card kultikus sci-fi regényét 1985-ben a legnagyobb nemzetközi elismerést jelentő Hugo-, és Nebula-díjjal jutalmazták.

Szinkronos előzetes

A film angol nyelvű honlapja

Ender’s Game

Hirdetés:

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. Végjáték - akció | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*