Valka: Cate Blanchett

By | 2014. június 10. kedd

Cate Blanchett idén kapta meg a Blue Jasmine című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, ennek ellenére olyan szerepeket is elvállal, ahol csak a hangját mutathatja meg. Naná, hiszen Valka szerepét az Így neveld a sárkányodat 2. részében kifejezetten neki írták…

Hirdetés:

Cate Blanchett színésznőCate Blanchett akár a sárkányokat is legyőzi egy jó alakításért. Az immár kétszeres  Oscar-díjas színésznő lelkesen csatlakozott az Így neveld a sárkányodat 2.  kitűnő sztárgárdájához.

Az első sárkányos animációban olyan remek színészek kölcsönözték a hangjukat a főszereplőknek, mint Gerard Butler, Jay Baruchel, America Ferrera és Jonah Hill.

Hablatynak a második mozifilmben nem csak az emberek és a sárkányok jövőjéért kell küzdenie, hanem az elveszettnek hitt múlttal is szembe kell néznie. Felbukkan egy sárkánylovas, akiről azt hitte, soha nem láthatja – ő a rég halottnak hitt anyja, Valka (a képen). Így neveld a sárkányodat 2 - jelenetfotó 1

A szerepet kifejezetten Cate Blanchettre írták, de a karaktert Dian Fossey inspirálta.

„Valka úgy él a több ezernyi sárkány között, ahogy Dian Fossey élt a gorillák között. Velük tölti minden idejét, tanulmányozza a viselkedésüket és mindenre elszántan védelmezi őket – meséli Dean DeBlois, az animációs film rendezője. – Nagyon sokat tud róluk, és még Hablatynak is tud újat mondani a sárkányokról.”

Filmajánlónk itt érhető el: Így neveld a sárkányodat 2.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kilenc + 18 =