Utóélet

> Filmrakat.hu | 2014. június 15. vasárnap
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

Az Utóélet az új magyar kísértetfilm, mely Zomborácz Virág díjnyertes filmterve alapján készült. Az író-rendező 2011-ben a halott lelkész kísértetének történetével elnyerte az Európai Unió MEDIA programjának díját.

Utóélet című film jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz 1

Kristóf Márton és Gálffi László

Utóélet (+16)

2014 -színes, magyar filmvígjáték

Írta és rendezte: Zomborácz Virág
Producer: Pusztai Ferenc (KMH Film), Fényképezte: Pohárnok Gergely. Vágó: Szalai Károly. Zene: Balázs Ádám. Díszlet: Takács Lilla. Jelmez: Zelenka Nóra

Szereplők: Kristóf Márton, Gálffi László, Petrik Andrea, Csákányi Eszter, Kinczli Krisztina, Hang Lili Rozina, Gyabronka József, Anger Zsolt, Kocsis Gergely

Országos bemutató: 2014. október 30. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Utóélet című film jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz 3

Egyedül a csónakban – hol a kísértet?

Filmajánló

A mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt.

Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami – bár nem tud beszélni – innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).

Utóélet című film jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz 2

Apja a halála után is vele van, most a pszichiáternél épp a szekrény tetején.

Zomborácz Virág filmterve 2011-ben elnyerte az Európai Unió MEDIA programjának díját. Magyar projekt még sosem végzett az élen az évente beadott több száz uniós filmterv rangsorolásakor. Az elsőfilmes rendezőnő egy svéd projekttel megosztva érdemelte ki a MEDIA European Talent Prize-t, amit a cannes-i filmfesztiválon adott át Androulla Vassiliou, az Európai Unió kulturális biztosa.
{adinserter 11}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Utóélet - vígjáték | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*