Tornádó közepén

By | 2014. augusztus 7. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az augusztus 7-én a mozikba kerülő katasztrófafilm egy tornádó kapcsán mutatja be meddig hajlandók elmenni az emberek, hogy segítsenek a szeretteiknek, és hogy ha az emberek egymásra vannak utalva és összefognak, akkor szinte bármit le lehet győzni. Beharangozó új filmelőzetessel.

A vihar magja - lefilmezve!

A vihar magja – lefilmezve!

A vihar magja (+16) látványos, különleges effektekkel rögzített katasztrófafilm, mely egyenesen egy EF5-ös erősségű tornádó kellős közepébe repíti a nézőket, egy viharéba, amely egyszerre lélegzetelállítóan szép és pusztítóan tomboló. Az EF5-ös erősség a forgószeleknél azt jelenti, hogy képes mindent elpusztítani, ami az útjába kerül.

A tornádó közeledtére az emberek különbözőképpen reagálnak. A filmben Pete, a viharvadász például azt reméli, hogy filmre tudja venni, milyen a tornádó szíve! A morbid ötlethez megalkotta az erre a célra kifejlesztett járművet: a Titust. A film díszlettervezője, David Sandefur tervezte a Titust, amelyet golyóálló üveggel és 4 mm vastag acélpáncélzattal láttak el és felszerelték egy meteorológiai központ összes mérőműszerével.

Holdjáró, terepjáró, vízen járó és végül: Viharjáró!

Holdjáró, terepjáró, vízen járó és végül: Viharjáró!

„A Titus volt az első dolog, amit megterveztem – meséli Sandefur. – Páncélozott járművek és haditengerészeti eszközök adták az ihletet. Semmi űrkorszaki dolog nincs benne, inkább nagyon funkcionális.”

A Titus feladata azonban nem csak az, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, dokumentálnia is kell azokat. A tetején egy kis üvegtorony van, amely 360 fokban körbe tud fordulni. A járműre összesen 24 kamera van rögzítve, hogy ha sikerül bejutni a tornádó közepére, akkor fel tudjanak venni mindent.

A vihar magja legfrissebb előzetese

http://youtu.be/atda-5gz08I

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább