TLVFest közönségdíjas a Viharsarok

- Filmrakat.hu | 2014. június 18. szerda
A Viharsarok című film a kamaszkor drámája

Hirdetés:

Viharsarok: TLVFest közönségdíjas!

Az LMBT filmek között, azaz a leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális témájú alkotások fesztiválján nyert közönségdíjat Császi Ádám első, egész estés játékfilmje.
{adinserter 11}
Miután a Berlinalén zajlott nemzetközi premieren kitűnő kritkákat kapott, a Viharsarok az elmúlt hónapokban már több másik filmfesztivált is megjárt. A múlt hétvégén lezárult TLVFesten, a Tel-Aviv-i Nemzetközi Melegfilmfesztiválon díjat is kapott: a közönségdíjat szavazták meg Császi Ádám első egész estés játékfilmjének.
A TLVFest olyan LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális) tematikájú filmeket mutat be, amelyek nem kerülnek mozi-, DVD-, illetve televíziós forgalmazásba Izraelben. A fesztivál célja a tolerancia és elfogadás elősegítése a nemzetközi LMBT témájú filmes termés bemutatásával.

A Viharsarok sikerrel szerepelt a pozsonyi FebioFesten, a mexikói Guadalajarában, Vilniusban, illetve a Csehországban lévő zlíni fesztiválon is. A Zlíni Filmfesztivál kifejezetten az ifjúsági és fiatal felnőtteknek szóló filmekre koncentrál is. Ebben a műfajban a legöregebb ilyen rendezvény a világon, hiszen 1961 óta minden évben megrendezik. Nemcsak Zlínben jelentős: programjai Prágába és egyéb cseh városokba is elérnek. Az utóbbi években a közönség száma itt is megközelítette a százezer főt.

Hárman egy ágyban
A film az USA-beli Seattle-i Filmfesztiválon is lelkesen fogadták: a filmfesztivál az USA északnyugati területén szinte az egyetlen nagyszabású filmes rendezvény, ami ennek megfelelően elég sokszínű, de annál nívósabb programmal jelentkezik minden évben. Céljuk, hogy a világ minden tájáról megmutassák közönségüknek az adott időszak legkülönlegesebb filmjeit, és hogy tudatosságra, tájékozottságra és nyitottságra ösztönözzék velük a nézőket. Idén negyvenedik alkalommal rendezték meg a fesztivált.

A nemzetközi meghívások is egyre szaporodnak: a film ázsiai premierjét a rangos tajpeji fesztiválon tartják júliusban, amely Tajvan egyik legnagyobb kulturális rendezvényének és az egyik legjelentősebb ázsiai filmfesztiválnak számít. Negyven ország százhatvan filmjét láthatják itt a nézők, akik százezres nagyságrendben vesznek részt az eseményen. Nemcsak szakmabeliek, hanem a közönség is képviselteti magát, és ami ennél is fontosabb: döntően fiatalok ülnek a nézőtereken. Természetesen a profi filmesek jelenléte is hangsúlyos, nem véletlen, hogy sok film itt talál ázsiai forgalmazóra.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. TLVFest közönségdíjas a Viharsarok - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × kettő =