Titokzatos színészek a horrorfilm főszereplői

Szerző | 2015. június 1. hétfő
Guillermo Del Toro romantikus horrorfilmje

Hirdetés:

Guillermo Del Toro titokzatos horrorfilmje

A Bíborhegy (Crimson Peak) című horrorfilm sztárjai titkolózni kényszerültek a forgatás alatt, csak pár dolgot tudhattak a másik karakteréről. A titokzatosság ebben a műfajban alapkövetelmény, egy pipa azonban bátran elhagyható. Hogy ez mit jelent? A cikkből kiderül.

{adinserter 4}

Különleges módszerrel készült élete főművére, a Bíborhegyre Guillermo del Toro rendező. Aprólékosan megalkotta a gótikus horror főkaraktereinek életrajzát, olyan részletekbe is belemenve, hogy kinek mi a kedvenc étele, milyen jegyben született és pontosan mi történt vele a cselekmény kezdetéig. A film sztárjai, Jessica Chastain, Mia Wasikowska és Tom Hiddleston tíz-tízoldalas szövegeket kaptak, amelyekkel kapcsolatban a rendező különleges utasításokat adott.

Nem olvashatták el egymás életrajzát – magyarázta del Toro a DigitalTrends portálnak. – Bizonyos részleteket megoszthattak egymással, más információkat viszont el kellett titkolniuk a többiek előtt. Így egyes dolgokat tudtak a másik karakterről, másokról viszont fogalmuk sem volt, aminek fontos szerep jutott abban, milyen interakció alakult ki a színészek között.

Volt azonban egy szereplő, aki nem kapott részletes önéletrajzot: Charlie Hunnam. Ugyanis amikor del Toro felhívta, hogy hamarosan pontos információkat kap a karakterről, a színész közölte, ő már elkészült az életrajzzal, mert ezen dolgozott az utóbbi négy hónapban. A rendezőnek tetszettek Hunnam elképzelései, csak egy dologba nem volt hajlandó belemenni: a színész pipázó karakternek képzelte a figurát, del Toro azonban ezt megvétózta.

Pipával állított be a jelmezes próbára, és meg rögtön mondtam, hogy nem. De legalább megpróbálta! – nevetett a rendező.

Guillermo del Toro idén a borzongtató horror mellett még két nagy fába vágta a fejszéjét: az egyik a Hellboy (Pokolfajzat) harmadik része, a másik a Tűzgyűrű második részének elkészítése.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Titokzatos színészek a horrorfilm főszereplői - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 1 =