tititá (2015) magyar dokumentumfilm

Szerző | 2015. április 10. péntek

tititá (2015) magyar dokumentumfilmA tititá egy 18 éves cigány fiú saját magával való küzdelméről szól, aki felvételt nyert a Snétberger Zenei Tehetség Központ táborába. Anti igaz története, aki tehetségével szerencsét próbál egy általa ismeretlen világban. A film alkotói, jelenetképei és trailere – filmajánló a Filmrakatban.

Hirdetés:

tititá (+6)
magyar dokumentumfilm

Rendező: Almási Tamás
Producer: Almási Tamás, Ugrin Julianna. Operatőr: Kékesi Attila. Vágó: Hargittai László H.S.E.
Dramaturg: Janisch Attila. Hangmérnök: Balázs Gábor

Hazai bemutató: 2015. április 9. Forgalmazza az Anjou Lafayette.

Vajon megvalósítható a cigány fiú álma egy távoli borsodi településről?

tititá – filmajánló

A 18 éves Anti szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amellyel kitörhet kilátástalan helyzetéből. 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol tanulhat. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz. Az érzékeny és szerethető fiú története tele van váratlan fordulatokkal. Őszintesége, sajátos humora pillanatok alatt magával ragadja a nézőt. Antin keresztül bepillanthatunk a zenei tehetség központ munkájába is. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes „tábori” pillanatok színezik az egészestés  dokumentumfilmet.

tititá trailer

A film a FilmJus Alapítvány, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyarország Filmszakmai adókedvezmény támogatásával jött létre.

tititá – plakát

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező legújabb filmje, a tititá - plakát

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. tititá (2015) magyar dokumentumfilm - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét − hat =