Tini nindzsa teknőc top tíz

By | 2014. augusztus 4. hétfő

Augusztus 28-án lesz a Tini nindzsa teknőcök mozifilm hazai bemutatója, de világszerte már zajlanak a premierek. Legutóbb Los Angelesben mutatták be a Michael Bay produceri felügyelete alatt készült teknőc kalandot. A premierek apropóján úgy gondoltuk, a legjobb filmajánló egy kis teknőc történeti top tíz.

Hirdetés:
Michael Bay és Megan Fox - Tini nindzsa teknőcök premier

Michael Bay és Megan Fox a Los Angelesi bemutatón

Filmajánló teknőc top tíz

Teknőc 1.

A Tini Nindzsa Teknőcök című képregényfüzet 1984-ben jelent meg. Úgy tervezték, hogy Kevin Eastman és Peter Laird nem próbálkoznak folytatással. A kiadáshoz szükséges pénzt Eastman nagybátyjától kérték kölcsön. Aztán a dolgok más irányt vettek…

Teknőc 2.

1988-ban indult meg a Teknőcmánia első hulláma, amikor képernyőre került a rajzfilmsorozat, megjelent a videójáték, aztán 1990-ben kijött a mozifilm. A teknőcös akcióbábuk hatalmas sikert arattak, csak a G.I. Joe- és Star Wars-figurák előzték meg őket.

Teknőc 3.

Volt egy női teknőc is Milói Vénusz néven. A Fox Kids Ninja Turtles: The Next Mutation című sorozatában jelent meg 1997-ben, aztán nyomtalanul eltűnt. Azóta sem tudni, miért került elő, és aztán mi lett a végzete.

Teknőc 4.

A kilencvenes évek teknőcmániájának csúcsán színpadi show is készült a sorozat motívumai alapján. Végigtúrázták fél Amerikát, a műsor tematikájában jelentős szerepet kapott a hősök kedvence, a pizza, mivel a Pizza Hut volt az egyik főszponzor.

Teknőc 5.

A második mániafázis 2012-ben következett be: elindult a számítógép-animációs sorozat a Nickelodeonon. Az első részt 12 millióan nézték.
2012 ősze óta több mint 10 millió teknőcös akciófigurát adtak el.

Tini Nindzsa Teknőcök - Jelenetkép 2

Teknőc 6.

2013-ban a Teknőcök elnyerték a Fiúk Kedvenc Akciójátéka díjat.

Teknőc 7.

Szintén 2013-ban a FILA piacra dobta a TNT tornacipőt, amelyből az első tétel 15 perc alatt elfogyott online

Teknőc 8.

Havonta több mint 1 millió látogató keresi fel a Nick.com TNT-oldalát

Teknőc 9.

Több országban cenzúrázták a Teknőcöket. Attól tartva, hogy a kisfiúk nindzsakunsztokat fognak gyakorolni a sorozatban látottak alapján, több országban kivágták a japán orgyilkos szektára vonatkozó momentumokat, illetve Michelangelo nuncsaku helyett csáklyát kapott, azzal csépelte a rosszakat.

Teknőc 10.

2014-ben bemutatják a Tini Nindzsa Teknőcök című mozifilmet.

Ha tetszik, jelezd nekünk: