Thor: Sötét világ

By | 2013. július 10. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Thor (Chris Hemsworth) hatalmas kalapácsával a kezében ismét meghódítja Natalie Portman szívét.
A skandináv kalapácsos isten egy veszélyes és személyes utazásra indul, amely során ismét találkozik szerelmével, Jane Fosterrel (Natalie Portman). A Thor: Sötét világ (2013 – Thor: The Dark World) című filmjével a Disney és a Marvel idén ősszel ismét egy látványos szuperprodukciót varázsol a mozivászonra!

Thor: Sötét világ (2013 - Thor: The Dark World)

Thor: Sötét világ (2013 – Thor: The Dark World)

Thor: Sötét világ [12]

2013 – színes, szinkronizált, amerikai akció kalandfilm

Írta: Don Payne
Forgatókönyv: Christopher Yost, Christopher Markus és Stephen McFeely
Fényképezte: Kramer Morgenthau
Rendező: Alan Taylor

Szereplők: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgĺrd, Idris Elba, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Ray Stevenson, Zachary Levi, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Rene Russo és Anthony Hopkins mint Odin.

Magyarországi premier: 2013. november 8.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.
Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba

Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba

Thor: Sötét világ – a történet röviden

Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba egy eddig az árnyakban bujkáló ellenséggel, aki most magát az egész univerzumot akarja.

A Thor és A bosszúállók című filmek eseményeit követően, a Sötét világban Thor a világegyetem rendjéért harcol, eközben azonban egy ősi faj, az elfek a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével visszatér, hogy az egész univerzumot sötétségbe taszítsa. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Mivel egyedül Ő is képtelen megküzdeni az új ellenséggel, kénytelen-kelletlen segítséget kér fogságban sínylődő testvérétől, Lokitól. Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel, és fel kell áldoznia mindent, hogy megmentse a világot.

 Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel

Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel

A történet alapja a Super Hero Thor képregény, mely a Journey into Mystery című Marvel füzetben jelent meg, 1962-ben.

Skandináv istenség

A film nem titkoltan keresi a kapcsolatot a skandináv mitológiával. Thor mellett természetesen Odin is megjelenik benne, aki a legerősebb, legfőbb skandináv istenség. Jelentős eltérést a két istenség esetén az jelent, hogy míg a filmekben Odin Thor apja, addig a mitológiában különösebb rokoni kapcsolat nélkül élesen szemben álltak egymással. Thor a mennydörgés, a vihar és a termékenység istene, a kalapácsos isten az északi mitológiákban, Odin után a második legerősebb istenség.

Visszatér egy ősi faj, az elfek, a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével

Visszatér egy ősi faj, az elfek, a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével

Feliratos filmelőzetes

Thor a világpremier után

A Disney késleltetve mutatja be a saját alkotásait Magyarországon. Ennek az az oka, hogy a moziba beülő, a filmeket kézi kamerával rögzítő magyar mozikalózok szinte a világpremierrel egy időben elárasztják az internetet a gyenge minőségű kalózfelvételeikkel. A Thor második része ennek megfelelően csak jóval a világpremiert követően lesz látható a hazai mozikban.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 − 2 =