Tessék mosolyogni!

- Filmrakat.hu | 2014. április 25. péntek
Olvasói értékelés:

A Tessék mosolyogni! című film meglehetősen cinikus és kritikus képet fest a keleti és nyugati mentalitás ütközőzónájának tartott Kaukázus állapotáról, a nők kitörési kísérletéről.
Tessék mosolyogni! - Jelenetkép 1

Hirdetés:

Tessék mosolyogni! (+16)

2014 – színes, feliratos, grúz dráma

Eredeti cím: Gaigimet
Rendezte: Rusudan Chkonia, Forgatókönyvíró: Rusudan Chkonia, Producer: Rusudan Chkonia, Fényképezte: Konsantine Esadze, Mindia Esadze, Vágó: Jean-Pierre Bloc, Levan Kukhasvili
Szereplők: Ia Sukhitashvili, Gia Roinishvili, Olga Babluani, Tamar Bukhnikashvili, Nana Shonia

Országos bemutató: 2014. május 1. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Tessék mosolyogni! - Plakát

Rendhagyó szépségversenyt hirdetnek meg a könnyű vagyonosodás reményében jelentkező asszonyok számára: csak olyan anyák jelentkezhetnek, akiknek legalább három gyerekük van. A megmérettetésen tíz nő indul, akik közül heten a legnagyobb szegénységben élnek, és mivel a résztvevők egy része még egyedül is neveli gyermekeit egyszobás lakásban, így a verseny fődíja hatalmas lehetőségként lebeg előttük. Az első helyezett nyereménye ugyanis egy lakás és 25.000 dollár készpénz.

Tessék mosolyogni! - Jelenetkép 2

A Tessék mosolyogni! világpremierje a világ egyik legrangosabb A kategóriás fesztiválján, Velencében volt. A kiemelkedő szakmai és közönségsiker után a filmet díjazták többek között Tallinnban és Nápolyban is. A film rendezője, Rusudan Chkonia elsőfilmes direktorként a Grúziában köztudomásúan hátrányos helyzetű nőkről készített filmet, kiszolgáltatottságukról, anyaságukról, jövőképükről.

Tessék mosolyogni! - Jelenetkép 3

A film meglehetősen cinikus és kritikus képet fest a keleti és nyugati mentalitás ütközőzónájának tartott Kaukázus állapotáról, a nők kitörési kísérletéről.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Tessék mosolyogni! - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − tizenegy =