Térkép a csillagokhoz

By | 2014. július 26. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Térkép a csillagokhoz című film az emberi psziché torzulásaival foglalkozik, egy tipikus amerikai dinasztia sorsát bemutatva. A film 2014-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójában szerepelt, ahol Julianne Moore elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat. Filmajánló a Filmrakatban.

A színésznő Havana: Julianna Moore

A színésznő Havana: Julianna Moore

Térkép a csillagokhoz (+16)
2014 – színes amerikai dráma

Eredeti cím: Maps to the Stars

Rendező: David Cronenberg
Forgatókönyvíró: Bruce Wagner.  Zene: Howard Shore. Operatőr: Peter Suschitzky Vágó: Ronald Sanders. Producerek: Saïd Ben Saïd, Alfred Hürmer, Martin Katz, Michel Merkt

Főszereplők: Julianne Moore, John Cusack, Robert Pattinson, Sarah Gadon, Mia  Wasikowska, Carrie Fisher

Hazai premier: 2014. szeptember 11. Magyarországon forgalmazza a Cinetel.

Az apa, Stafford (John Cusack)

Az apa, Stafford (John Cusack)

Térkép a csillagokhoz – filmajánló

Hollywoodban az álmok nem válnak valóra, csak kimerevednek egy filmszalagon, amely örökké forog.

A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana, aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a ’60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t. Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be.

Robert Pattinson

Robert Pattinson, mint Jerome

Robert Pattinsonnak sofőrként különleges szerep jut a filmben: ágyjelenet egy limuzinban Julianne Moore-ral – ágy nélkül!

A rendező mondta

„Bruce Wagner írta le a legjobban Hollywoodot, amikor a halott istenek városának nevezte. Mint az ókori fáraók, a sztárok is a halhatatlanságot célozzák meg filmkockákra és pixelekre égetve önmaguk arcképét. Mindeközben mindenki azon dolgozik, hogy fenntartsa ezt a belterjes rendszert, amely hisztérikus lányokat és drogfüggő fiúkat termel, és amely végül el is pusztítja gyermekeit.” – David Cronenberg.

Agatha (Mia Wasikowska) pszichiátriai eset

Agatha (Mia Wasikowska) pszichiátriai eset

David Cronenberget mindig is érdekelte a virtuális valóság, a média hatása az egyén, illetve a társadalom viselkedésekre. Ám míg korábban a Videodrome, A légy és a Karambol fantasztikumba oltott képei elsősorban emberi test deformálódására koncentráltak, legutóbb a Cosmopolis, illetve most, a Térkép a csillagokhoz című filmjei már sokkal konkrétabban foglalkoznak az emberi psziché torzulásaival.  A kultrendező új filmje a celebvilág, a sztárkultusz ijesztő hatásait vizsgálja és fest ironikus-ijesztő képet a szórakoztatóipar fővárosáról.

Filmelőzetes (angol nyelvű!)

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − tizenkettő =

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább