A tengerre várva

By | 2014. június 20. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A tengerre várva egy nagy költségvetésű Tádzsik mese, ami az ökológiai katasztrófa sújtotta Aral-tónál készült, a film hihetetlen képekben dokumentálja a visszahúzódó tó medrében hátramaradt hajóroncsokat és holdbéli tájat. Orosz fantasy – filmajánló.

A tengerre várva - filmajánló 3

A tengerre várva (+12)

2013 – színes, feliratos, orosz fantasy

Eredeti cím: V ozhidanii morya
Rendezte: Bakhtyar Khudojnazarov. Forgatókönyv: Sergey Ashkenazi. Producer: Karl Baumgartner, Bakhtyar Khudojnazarov, Sébastien Delloye. Fényképezte: Rifkat Ibragimov, Dusan Joksimovic, Jan Vancaillie. Vágó: Danielius Kokanauskis, Salome Machaidze. Zene: Shuhei Kamimura

Szereplők: Dinmukhamet Akhimov, Egor Beroev, Detlev Buck

Országos bemutató: 2014. július 10. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A tengerre várva - filmajánló 2

Filmajánló

Marat élete a tenger, mindene a tengerészlét. Amikor egy nap feleségét rossz érzés fogja el, és a napi halászattól visszatartaná férjét, a férfi hajthatatlan marad, és megnyugtatásul inkább magával viszi a nejét is a kihajózáskor. Ám egy félelmetes vihar tragikus fordulatot hoz az életükben. A hajó, a legénység és felesége elvész a viharban, egyedül Marat éli túl a szerencsétlenséget. Ám a viharral nemcsak a bárka és személyzete tűnik el, hanem a tenger is. Évekkel később Marat visszatér a katasztrófa színhelyére, előbb megkeresi a kiszáradt tenger után maradt sivatagban a bárkáját, majd elhatározza, hogy tevevontatással eljuttatja a tengerre, amellyel szerinte az eltűnteket is visszahozhatja, s megtöri a megmagyarázhatatlan átkot.

A tengerre várva - filmajánló 1

Bakhtyar Khudojnazarov filmje a rangos Római Nemzetközi Filmfesztivál nyitóalkotása volt. A tengerre várva helyi népi legendák, és folklór alapján készült, a film a tenger hiányát meseszerű magyarázattal indokolja, és a mágikus realizmus kontextusába helyezi.

Filmelőzetes eredeti nyelven

 

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + tizenhárom =

Címlapról

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább

24 óra a halálig (2017) amerikai akció thriller

24 óra a halálig (2017) amerikai akció thriller
Hazai filmpremier: 2017. december 21. Elvették a fiát és a feleségét, tudja, hogy hamarosan meg...
Tovább