Szárnyas fejvadász – folytatás több mint 30 év után

- Filmrakat.hu | 2015. február 27. péntek

Harrison Ford színész1982-ben mutatták be Ridley Scott  azóta kultikussá vált filmjét, melynek folytatásának előkészületei célegyenesbe érkeztek. Denis Villeneuve lehet a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezője, a sci-fiben Harrison Ford ismét Rick Deckard szerepét játssza – értesült a The Hollywood Reporter.

Hirdetés:

{adinserter 4}

A produkció az Alcon Entertainment gyártásában készül. A forgatás 2016 nyarán kezdődik. A forgatókönyvön, amelynek eredeti ötlete Hampton Fanchertől és Ridley Scott-tól származik, Fancher és Michael Green dolgozik.

Az új történet évtizedekkel a Szárnyas fejvadász befejezése után veszi fel a fonalat. Az eredeti filmben Ford alakította a “szárnyas fejvadászt”, aki lázadó replikánsok, néhány éves élettartamú androidok után nyomoz a “gépeket” gyártó Tyrell vállalat megbízásából.

Az Alcon 2011-ben vásárolta meg a folytatás jogait, hogy a kultfilm előzményeit és folytatását is filmvászonra vigye. A folytatás producere Bud Yorkin, továbbá az Alcon két alapítója, A. Kosove és Broderick Johnson.

Villeneuve legutóbb a Sicario című krimin dolgozott, amelyben Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio Del Toro alakították a főszerepeket. Ő rendezte a 2013-ban bemutatott Fogságban című alkotást is, amelyben Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal játszott.

A nyolcvanas évek elején Ridley Scott rendezésében forgatott Szárnyas fejvadász két Oscar-jelölést kapott. Scott később egy rendezői változatot is készített. A produkció Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című írása nyomán született.

Forrás: MTI | Hollywoodreporter 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Szárnyas fejvadász – folytatás több mint 30 év után - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − tizenhárom =