Szabó István filmrendező a díszvendég

By | 2015. április 14. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Szabó István Oscar-díjas filmrendezőSzabó István Oscar-díjas filmrendező a díszvendége a kilencedik zágrábi Tolerancia Fesztiválnak, amelyet idén holokauszt hetvenedik és a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulójára emlékezve rendeznek meg a Zágrábi Magyar Intézet részvételével.

Hirdetés:

A szombatig tartó rendezvénysorozat gazdag filmes programmal, kiállításokkal, koncertekkel, képzésekkel és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. A szervezők célja felhívni a figyelmet a párbeszéd fontosságára és a sokszínűség tiszteletben tartására.

A fesztiválon 60 filmet mutatnak be, Szabó István munkái közül az Oscar-díjas Mephistót, valamint a Szembesítés és Az ajtó című alkotásokat láthatja a közönség pénteken és szombaton. A rendező a záró napon Branko Lustig főszervezővel, a Schindler listája és a Gladiátor című filmek Oscar-díjas producerével beszélget a Zágrábi Magyar Intézetben. Az Államhatalom a 20. században címmel rendezendő fórum moderátora Sokcsetvits Dénes, az intézet igazgatója.

Sokcsevits Dénes az MTI-nek elmondta, hogy a fesztivál alatt fellép a Bogdán Norbert Trió, a Festival Marketen pedig öt kelet-közép-európai filmfesztivál mutatkozik be rövidfilmekkel. Magyarországról erre a miskolci Jameson Cinefest kapott lehetőséget.

Szabó István filmrendező Mephisto című filmje 1982-ben a legjobb idegen nyelvű film kategóriában nyert Oscar-díjat.

Forrás: MTI 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + tizenkilenc =