Stephen Daldry Rióba vitte a Trash-t

- Filmrakat.hu | 2014. október 10. péntek

Stephen Daldry rendező Rio de Janeiróba vitte a Trash-t, Brazíliában tartották az izgalmas mozifilm világpremierjét. Az eredmény: hatalmas siker!

Hirdetés:
Stephen Daldry rendező ragaszkodott hozzá, hogy olyan szereplőket akar, akik még soha nem álltak kamera előtt.

Stephen Daldry rendező ragaszkodott hozzá, hogy olyan szereplőket akar, akik még soha nem álltak kamera előtt.

Rio de Janeiróban került sor a Trash című film világpremierjére. A produkciót ott is forgatták brazil szereplőkkel, miközben a rendező és a forgatókönyvíró brit: előbbi a háromszoros Oscar-jelölt Stephen Daldry, utóbbi a szintén Oscar-jelölt Richard Curtis (Igazából szerelem).

A közönség és a kritika különösen azt értékeli a filmben, hogy merészen meri ábrázolni a Brazíliát átható korrupciót – mérvadó ítészek szerint ha az alkotók brazilok lettek volna, jóval visszafogottan nyúlnak a témához. A történet hőse három kisfiú, akik abból élnek, hogy a szemétben guberálnak. Egyik nap találnak egy tárcát, ami valamiért gyanúsan fontos a rendőrségnek. Hajsza kezdődik a lelet és a fiúk után, amibe két amerikai hittérítő (Charlie Sheen, Rooney Mara) is belekeveredik.

Stephen Daldry így beszélt a filmjéről:

Az a legnagyszerűbb, hogy a Trash-nek olyan intenzív a cselekménye – emlékszik vissza első benyomásaira a rendező. – Fiataloknak szól, ezért feszes a tempó. Egyfajta akcióthriller az ifjúságnak, ami rögtön nagy kihívás elé állított, mert ilyet még nem csináltam, ráadásul a szereplők olyan nyelven beszélnek, amit nem ismerek.

A Variety című tekintélyes szaklap szintén kedvezően írt a Trash-ről, a kritikus szerint a film Brazília méltó válasza a világsikert aratott Gettómilliomosra.

{adinserter 4}

Trash – hazai bemutató: 2014. október 23.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Stephen Daldry Rióba vitte a Trash-t - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − egy =