A sóher (francia vígjáték, 2016)

By | 2017. május 22. hétfő
Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 3,00

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

A sóher

Plakát, adatlap

A sóher (francia vígjáték 2017) » Filmek

Színes, francia film, készült 2016-ban, hossza 89 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Radin!

Forgatókönyv: Laurent Turner, Nicolas Cuche
Szereplők: Dany Boon , Laurence Arné , Noemi Schmidt .

Rendezte: Fred Cavayé

Magyarországi bemutató: 2017. június 1.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

A film rövid tartalma

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül. Még a barátnőjével is szakított születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai, és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek. Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse. A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével feltartóztathatatlanul elszabadulnak a költségek.

A sóher az elmúlt év egyik legnagyobb francia filmsikere volt, amely első helyen nyitott a francia mozikban és hetekig szerepelt a mozis bevételi toplistán. A sóher főszerepét napjaink egyik legsikeresebb francia komikusa, a többszörös díjnyertes Dany Boon alakítja (Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!, Isten hozott az Isten háta mögött, Micmacs – Nagyban megy a kavarás, Szuper-hipochonder, Finánc a pácban). A Bűntelenül című filmjéért César-díjra jelölt Fred Cavayé filmjének a forgatókönyvét a több sikeres vígjátékot írt Laurent Turner ( 9 hónap letöltendő, Életem szerelme) és Nicolas Cuche (Semmihasznák) jegyzi. A film zenéjét pedig az a Klaus Badelt szerezte, aki többek között A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka vagy a Beavatás filmzenéjét is szerezte.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

  • A sóher (francia vígjáték 2017)
  • A sóher 3
  • A sóher 2

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Nick Jonas különös módon vallotta be rajongását Dwayne Johnson iránt

Jumanji – vár a dzsungel (2017) amerikai fantasy vígjáték
A legújabb dzsungeles vígjáték premierjén érdekes vallomásnak lehettek fültanúi az összegyűlt újságírók. A Jumanji egyik...
Tovább

Szex, ex, szerelem (2017) francia filmvígjáték

Szex, ex, szerelem - No de atyám!
Hazai filmpremier: 2017. december 28. A párizsi történet főszereplőinek közös vonása, hogy életük alakulására jelentős...
Tovább

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább