Sikersztorik futószalagon

By | 2014. szeptember 1. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Hideg nyomon, a Titokzatos folyó és a Viharsziget alapjául szolgáló történetet egyaránt Dennis Lehane írta. Az ő művéből készült a Piszkos pénz című maffiasztori is, ami egyben James Gandolfini (†) legutolsó filmje.

Piszkos pénz - jelenetfotó

– Ha orvos lennék, nem operálnám meg a saját gyerekeimet – nyilatkozta Dennis Lehane

Lehane ugyan szerény, visszavonult ember, de a világ egyik legsikeresebb írója: és ezzel az aranyköpéssel azt magyarázta meg, hogy miért nem vesz részt soha a regényeiből készülő filmek forgatókönyvének elkészítésében.

{adinserter 14}

Ő írta  a Hideg nyomon, a Titokzatos folyó, a Viharsziget alapjául szolgáló könyveket, és hamarosan a mozikba kerül újabb sötét, nyomasztó hangulatú maffiasztorijából, a Piszkos pénz-ből (+16) készült thriller is, melyben James Gandolfini és Tom Hardy – két sötét múltú, kis pénzű kocsmatulajdonos – száll szembe az orosz bandákkal.

Lehane abból sem csinál titkot, hogy kedvenc gyermeke a Titokzatos folyó: sokáig nemet is mondott, amikor megfilmesítési ajánlatokat kapott. A könyv megírása hat nagyon nehéz hónapba, több száz, végül kihúzott, elégetett kéziratoldalba, súlyos író válságba és egy törött laptopba került. Ha Clint Eastwood nem ajánlja fel, hogy ő rendezi meg a filmet, valószínűleg sosem mond igent.

– A Piszkos pénz a másik kedvencem – vallotta meg nemrégiben Lehane. – Ha már nem Eastwood rendezi meg, ez a legjobb változat. Jó kezekbe adtam át.

Piszkos pénz (The Drop) hazai bemutató: október 30.

Ha tetszik, jelezd nekünk: