Scarlett Johansson a superwoman

> Filmrakat.hu | 2014. július 8. kedd

Luc Besson már rég felismerte, hogy a mozifilmek rajongói a Superman mellett kíváncsiak a könyörtelen és kemény női hősökre is. Nikita,  vagy Az ötödik elem Liluja után íme itt van Besson újabb superwomanje Lucy, akit Scarlett Johansson alakít az augusztusban megjelenő filmben.

Hirdetés:
Lucy - jelenetfotó 2

Scarlett Johansson a superwoman

Woody Allen (és mások) kedvenc színésznője nem titkolja: kezdetben nehezen tudta ugyan követni a forgatókönyv nem lineáris szerkezetét, de maximálisan megbízott a rendezőben. Mivel jól ismerte Besson munkásságát, félretette a fenntartásokat, és azonnal leszerződött a filmre.
{adinserter 11}

Lucy története dióhélyban

Lucy (Scarlett Johansson), egy Tajvanon élő gondtalan diák, akit a barátja rávesz, hogy vigyen el egy aktatáskát egy üzleti összejövetelre. A tajvani maffia elfogja és rejtélyes anyaggal teli zacskókat operál a lány gyomrába. Amikor a szer véletlenül szivárogni kezd és felszívódik Lucy szervezetében, elképesztő dolog történik: emberfeletti képességek fejlődnek ki a fiatal lányban, agyának lényegesen nagyobb százalékát lesz képes használni, mint bármely más halandó!

A színésznő számára az volt a legnehezebb feladat, hogy mindvégig szimpatikus karakternek ábrázolja Lucyt.

A színésznő számára az volt a legnehezebb feladat, hogy mindvégig szimpatikus karakternek ábrázolja Lucyt.

Százalékos fejlődés

A nem lineáris forgatókönyv vezetés azt jelenti, hogy az időben egymást követő események a filmben nem sorrendben követik egymást. Ebbe még bekeverhet az is, ha a felvételek sorrendje még ettől is eltér! Scarlett Johanssonnak viszont azt kellett eljátszania, ahogy Lucy folyamatosan, lépésről lépésre fejlődik superwomanné. Hogyan oldották meg ezt a problémát? Készítettek egy segéd táblázatot, amit a színésznő kirakott a szobája falára.

„Az adott jelenetekhez sorban odaírtuk, hogy Lucy agya éppen hány százalékon pörög – magyarázza a rendező. – 20 százalék, 30 százalék, 40, és így tovább, és ennek megfelelő intenzitást vártam el Scarlett-től. Ez nagyon jó sorvezetőnek bizonyult. Reggel, amikor Scarlett Johansson felkelt, csak ránézett a táblázatra, és rögtön tudta, aznap melyik Lucyt kell eljátszania. Tíz százalékonként részletesen megvitattuk, hogy mennyivel nőtt Lucy tudása, illetve mennyit fejlődtek a képességei. A filmben jól látszik ez a változás: a végén rá sem lehet ismerni arra a Lucyre, akit az elején megismertünk. Scarlett hihetetlenül fegyelmezett volt. Bármilyen eszelős dolgot kértem tőle, csak ennyit felelt: oké, és megcsinálta. Teljesen odavolt ezért a szerepért.”

 

 

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Scarlett Johansson a superwoman - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × három =