Saul fiára kapta fel a fejét az egész világ

- Filmrakat.hu | 2015. június 10. szerda

Saul fia sajtótájékoztató - Cannes 2015A Cannes-i siker, a film témája és nem utolsó sorban a film maga tette a legtöbbet azért, hogy több mint 50 ország filmforgalmazói vásárolták meg a Saul fia jogait. Ezzel a film már a mozipremier előtt visszahozta az árát – írta közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap.

Hirdetés:

Nemes Jeles László (fenti képen balra) Saul fia című alkotása a filmtörténeti jelentőségű cannes-i sikerein túl – a zsűri Nagydíja, a kritikusok FIPRESCI-díja, Francois Chalais-díj, továbbá a legjobb hangmérnöki munkáért Zányi Tamásnak odaítélt a Vulcain-díj – gazdaságilag is kiemelkedő siker lett. A főszerepet Röhrig Géza (a képen jobbra) alakította.

A Filmalap 321,6 millió forinttal támogatta a Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotást, és ez az összeg már most megtérült a film külföldi eladásaiból származó bevételekből.

Kiemelkedő eredmény, hogy egy magyar gyártású elsőfilm a hazai és nemzetközi mozibemutatókat megelőzően visszahozza az árát – méltatta a sikert a Filmalap közleményében.

A Saul fia a cannes-i filmfesztivál és az azzal párhuzamosan megrendezett filmvásár kiemelkedő újdonsága is volt. A magyar film nemzetközi forgalmazási jogainak értékesítésével megbízott, párizsi székhelyű Films Distribution több mint 50 ország filmforgalmazójának adta el a Saul fiát Cannes-ban, köztük a Sony Pictures Classics vezető amerikai forgalmazónak.

A Sony Pictures Entertainment 1992-ben alapított, a független filmek amerikai forgalmazására fókuszáló divíziója, a Sony Pictures Classics korábban olyan európai filmsikereket jutatott el széles közönséghez az Egyesült Államokban, mint a Mr. Turner (Mike Leigh), a Leviatán (Andrey Zvyagintsev), a Szerelem, A fehér szalag (Michael Haneke), A nagy füzet (Szász János), az Egy jobb világ (Susanne Bier), a Mindent anyámról és a Beszélj hozzá (Pedro Almodóvar).

A Saul fia című film június 11-től látható a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Saul fiára kapta fel a fejét az egész világ - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + négy =