Ridley Scott az örökmozgó rendező

> Filmrakat.hu | 2014. december 11. csütörtök

Ridley Scott megállíthatatlan! A múlt héten ünnepelte a 77. születésnapját, és mozgékonyabb, mint Mick Jagger.
Ridley Scott megállíthatatlan

Hirdetés:

Már forgatja – méghozzá Budapesten – új filmjét Ridley Scott, a The Martian-t, közben csöppet sem lazít az Exodus – Istenek és királyok (12)  promócióján, és tervezgeti a következő rendezését – ami valószínűleg nem A szárnyas fejvadász folytatása lesz.

{adinserter 4}

Világ életében hihetetlen tempóban dolgozott: pályája elején, amikor reklámfilmeket készített, volt év, hogy 150 darab szpotot gyártott le. A filmes karrierje kicsit későn kezdődött, negyven éves volt, mire először rendezhetett, 44, amikor A szárnyas fejvadász-t csinálta, de azóta bőven bepótolta a lemaradást: 22 filmjéből 12-t az ezredforduló óta készített el.

– Aki leül vele interjút készíteni, az nem érti, milyen is Ridley Scott – nyilatkozta rendezőjéről az Exodus főszereplője, az energiában szintén nem szűkölködő Christian Bale. – Csak az ismerheti igazán, aki mozgásban látja. Mozgásmániás. Valószínűleg reggelenként az ágyból is tízszer olyan gyorsan ugrik ki, mint én.

Az Exodus másik főszereplője, a Mózes testvérét és halálos ellenségét alakító Joel Edgerton is egyetért ezzel. Szerinte Ridley Scott leginkább egy cápára hasonlít. De nem azért, mert ragadozó volna.

– Ha megállna, belepusztulna – véli a színész. – És olyan régóta él és gondolkozik ebben az elképesztő pörgésben, hogy már azt hiszi: ez a normális élet. Nem hiszem, hogy valaha nyugdíjba megy.

Az Exodus – Istenek és királyok Ridley Scott egyik legfiatalosabb filmje: gyors, izgalmas, kalandos és látványos – egy fáradhatatlan szellem működésének eredménye

{adinserter 10}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Ridley Scott az örökmozgó rendező - Sztárhírek | Filmrakat.hu