Reisz Gábor díjat nyert Szófiában

Szerző | 2015. március 17. kedd

Reisz Gábor filmrendező

Hirdetés:

Reisz Gábor nyerte el a legjobb rendező díját a szófiai nemzetközi filmfesztiválon a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjéért.

{adinserter 4}

A térség jelentős nemzetközi seregszemléjének versenyprogramjában 12 játékfilm indult, a nemzetközi zsűri elnöke Stefan Komandarev bolgár rendező volt. Reisz Gábor személyesen vette át az elismerést a záróceremónián a hétvégén – közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel.

Reisz Gábor rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmje november végén a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját, közönségdíját is megkapta, továbbá a diákzsűri a legjobb forgatókönyv trófeájával jutalmazta a magyar alkotást. Mindezek mellett a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is Reisz Gábor alkotása érdemelte ki, februárban pedig a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban a Spirit of Fire nemzetközi filmfesztivál Bronz Tajga díját nyerte el.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan - Reisz Gábor első nagyjátékfilmje

A Proton Cinema és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) koprodukciójában készült filmet az októberi magyarországi bemutató óta több mint 50 ezren nézték meg, ezzel a tavalyi év egyik magyar filmsikere lett.

A hétvégén egy másik magyar alkotás, Zomborácz Virág Utóélet című filmje a 33. Bergamói Nemzetközi Filmfesztivál első díját nyerte el. Bergamóban a nemzetközi játékfilmes versenyprogramban összesen hét alkotás versenyzett, és a közönség szavazatai alapján hirdettek nyertest.

Zomborácz Virág első játékfilmje a Filmalap támogatásával készült, októberben a valladolidi filmfesztiválról elhozta a legjobb első film díját. Az Utóélet a KMH Filmben készült, producere Pusztai Ferenc volt.

Forrás: MTI 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Reisz Gábor díjat nyert Szófiában - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − tizenkettő =