Premier előtt: Vizsga két személyre

By | 2013. július 7. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Tina Fey és Paul Rudd főszereplésével kerül a mozikba a Vizsga két személyre (Admission, hazai bemutató: 2013. július 25.) című film.

Vizsga két személyre. romantikus vígjáték a mozikban

Vizsga két személyre. romantikus vígjáték a mozikban

Az amerikai egyetemi felvételi vizsga fontos szereplője a felvételi biztos, akit a történetben Tina Fey (mint Portia) alakít. Amikor lehetősége lenne karrierjét egyengetni, váratlanul felbukkan az életében egykori főiskolás társa John (Paul Rudd alakítja) és korábban titokban örökbe adott fia Jeremiah.

Vizsga két személyre – dióhéjban

A Princeton egyetem kötelékében dolgozó Portia munkahelyén és otthonában egyaránt pedáns életet él. Amikor főnöke bejelenti, hogy hamarosan nyugdíjba vonul, Portia előtt megnyílik a lehetőség, hogy feljebb lépjen a ranglétrán. A nő munkája során találkozik a főiskoláról ismert Johnnal, akiből időközben idealista tanár lett. A férfinak nemrég megakadt a szeme a tehetséges, de különc Jeremiahon, a diák pedig talán nem más, mint Portia fia, akit a nő évekkel korábban titokban örökbe adott – és aki most a Princetonon szeretné folytatni a tanulmányait.

Portia, John és Jeremiahn. Munka, család szerelem.

Portia, John és Jeremiahn. Munka, család szerelem.

Tina Fey és Paul Rudd a szerepéről

A színésznő először a regényt olvasta el, és csak utána a forgatókönyvet. Többször tárgyalt az alkotókkal, és 2010 őszén vállalta el a szerepet.

Vizsga két személyre

Vizsga két személyre: Portia, a Princeton University felvételi biztosa

Amikor meséltem a barátaimnak a filmről, elárasztottak kérdésekkel – főleg azok, akiknek gyerekeik vannak. Minden szülő retteg a felvételi eljárástól, amit majd egyszer végig kell csinálnia. Lenyűgözött a történet, és tetszett a kihívás, hogy a felvételi eljárás középpontjában álló szereplőt játsszam. Portia egy szigorú, ítélkező világban él, és ez megviseli, de végül ellazul. Amikor Jeremiah gyámjává válik, igyekszik adni valamit a fiúnak, hogy az felismerje a lehetőségeit. Jean gyönyörűen meséli el a történetet a regényben, és Karen nagyon ügyesen írta át ezt forgatókönyvvé – meséli Fey.

A két színész már ismerte egymást, amiről Paul így mesél:

Paul Rudd a Vizsga két személyre című film sztárja

Paul Rudd a Vizsga két személyre című film sztárja

Már dolgoztunk együtt Tinával a Saturday Night Live-ban, és fantasztikus volt vele játszani a filmben. Nagyon jól ráérzett Portia karakterére, jól tud játszani a humorával, és nem tűnik mesterkéltnek – meséli Rudd. – Még a forgatás előtt találkoztunk Paul Weitz rendezővel, hogy John karakterét tisztázzuk. Olyan dolgokat is megbeszéltünk, amik nem feltétlenül voltak benne a forgatókönyvben, mint például John és Portia története a férfi szemszögéből. Nagyon megfogott John karaktere.

Feliratos előzetes

Az Oscar-díjra jelölt Paul Weitz (Amerikai Pite, Egy fiúról, Jó társaság) romantikus vígjátékából kiderül, hogy a boldogsághoz vezető úton néha meglepő kanyarok várnak minket.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × három =

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább