Premier előtt a Percy Jackson sztoriról

- Filmrakat.hu | 2013. augusztus 13. kedd

A két nap múlva a hazai mozik műsorára kerülő új Percy Jackson film kapcsán röviden szólunk a történetről, megszólal a modern kori mitológia kitalálója és a főszereplő Logan Leman.

Hirdetés:
Premier előtt az új Percy Jackson filmről a Filmrakatban.

Premier előtt az új Percy Jackson filmről a Filmrakatban.

Percy Jackson egyszer már megmentette a világot ám ettől még nem érzi hősnek magát. A tenger görög istene, Poszeidón félig ember fia kezdi azt hinni, hogy mindössze mázlija volt. Lehet, hogy ő csak egy „egyküldetéses” csodagyerek?

Az új Percy Jackson film

A hamarosan bemutatásra kerülő Percy Jackson – Szörnyek tengere 3D [+12] (Percy Jackson: Sea of Monsters, Magyarországi mozibemutató: 2013. augusztus 15.) című filmben ismét szörnyű próbát kell kiállnia, amikor a félistenek menedékéül szolgáló tábor mágikus erejű falai kezdenek leomlani és mitológiai szörnyek csapata támadja az istenek gyermekeinek védett területét.

Percy Jackson - Szörnyek tengere. Fantasy kaland 3D-ben

Percy Jackson – Szörnyek tengere. Fantasy kaland 3D-ben

Mivel a rettenetes támadás visszaveréséhez a legendás Aranygyapjúra van szükség, melyet Percynek kell megtalálnia. Barátaival útra kel, hogy megmentsék a félistenek menedékét.

Útjuk során eljutnak Washington, D.C-be és Florida partvidékére, ahonnan a félelmetes, életveszélyes Szörnyek tengerének vizeire hajóznak – amelyet az emberek a Bermuda-háromszög néven ismernek.

Szembekerülnek egy óriási, tüzet lövellő műbikával, rémisztő tengeri lényekkel, a hatalmas Küklopsszal, és más félistenekkel, akikről nem tudhatják, hogy a szövetségeseik vagy az ellenségeik. A tét nagyobb, mint valaha, és ha Percy nem jár sikerrel, a tábornak vége, de még az Olimposz is összeomlik.

Logan Lerman (középen) Percy Jackson – Szörnyek tengere című filmben

Logan Lerman (középen) Percy Jackson – Szörnyek tengere című filmben

A Percy Jackson-mitológia szülőatyja Rick Riordan

Rick Riordan tanár és író. Egy időben kaliforniai és texasi iskolákban tanított, többek között görög mitológiát. A görög hősök történeteit gyakran olvasta fel a fiának, Haleynek esti mese helyett, ekkor született meg az első Percy Jackson-könyv ötlete. Az első regényt további négy követte, és rajongók milliói várták az újabb és újabb folytatásokat.

Amikor kifogytam a mítoszokból, a fiam elszontyolodott – meséli az író. – Megkérdezte, ki tudnék-e találni új történeteket ugyanezekkel a figurákkal. Eszembe jutott egy kreatív írás óra, amit 6. osztályosoknak tartottam. Ki kellett találniuk a saját félistenüket, egy általuk választott isten fiát vagy lányát, és le kellett írniuk egy görög stílusú kalandot, amelynek az a hős a főszereplője. Akkor pattant ki a fejemből Percy Jackson figurája, és meséltem Haleynek arról, hogyan szerezte vissza Zeusz villámát a mai Amerikában. Három éjszaka alatt értem a mese végére, és amikor végeztünk, Haley azt mondta, könyvben is meg kéne írnom.

Dyonüszosz (Stanley Tucci) és Percy Jackson (Logan Lerman)

Dyonüszosz (Stanley Tucci) és Percy Jackson (Logan Lerman)

A főszerepben Logan Lerman

A szereplőgárda fiatal tagjainak nagy része már együtt dolgozott az előző részben, a Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziakban.

Remekül szórakoztunk – mondja Lerman. – Nagyon szoros kötelékek alakultak ki köztünk az első film forgatásán, és már nagyon vártuk, hogy ismét együtt dolgozzunk.

Lerman ismét a címszerepet alakítja, Poszeidón félisten gyermekét, aki saját, mai Odüsszeiájára indul.

A film elején Percy nem hozza ki magából a maximumot, kételkedik magában – mondja Lerman. – Percyt megviseli, hogy elhagyta az apja, a görög isten Poszeidón, majd kiderül, hogy van egy testvére.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Premier előtt a Percy Jackson sztoriról - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 + 19 =