Portman és Depp egy filmben!

By | 2015. május 14. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Natalie Portman színésznő, filmsztár, Oscar-díjasNatalie Portman valóban egy Depp-pel forgat, de nem a legendás Karib tengeri kalózzal (Johnny Depp), hanem a lányával! Lily Rose Depp az Oscar-díjas színésznő testvérét alakítja a Planetarium című francia kísértethistóriában.

Hirdetés:

A produkciót a francia Rebecca Zlotowski rendezi. Portman korábban is dolgozott együtt francia rendezővel, 1994-ben a Léon, a profi című Luc Besson-filmben játszott.

Bár a forgatókönyv részleteit nem hozták nyilvánosságra, Zlotowski annyit elárult a Variety filmszakmai lapnak, hogy a film a nővérek kalandjairól szól, akikről az a hír járja, hogy képesek kapcsolatba lépni a szellemekkel, és mikor Párizsban lépnek fel, összefutnak egy francia producerrel.

A Planetarium politikai szála az Európa-szerte ma tapasztalható szélsőségesség terjedését is tükrözi. A producer figurájában felsejlik a 20-as, 30-as évek francia filmiparának egyik legkiemelkedőbb alakja, Bernard Natan, aki az auschwitzi koncentrációs táborban halt meg.
A Les Films Velvet produkciós cégnél készülő film forgatókönyvét Zlotowski és Robin Campillo írta. A forgatás szeptemberben kezdődik Párizsban, a film pedig jövőre kerülhet a mozikba.

A Planetarium Zlotowski harmadik rendezői munkája. 2013-ban a cannes-i filmfesztivál Un certain regard programjában Az erőmű című filmjét vetítették, 2010-ben pedig Belle épine című filmjével debütált a Croisette-en a Kritikusok hete című szekcióban, amelynek zsűrijétől a legjobb első film díját kapta.

Natalie Portman ugyancsak rendezőként mutatkozik be idén Cannes-ban. A már elkezdődött fesztiválon az izraeli író, újságíró Amos Oz memoárjából készült A Tale of Love and Darkness című filmjét láthatja a közönség.

Forrás: MTI.

Ha tetszik, jelezd nekünk: