A pince (amerikai-magyar horrorfilm, 2017)

By | 2017. május 19. péntek
Olvasói értékelés: (3 szavazat, átlag: 4,00

A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik az egyik főszereplő lediplomázásának alkalmából… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt! Csak 18 éven felülieknek!

A pince

Plakát, adatlap

A pince (amerikai-magyar horrorfilm 2017) » Filmek

Színes, amerikai film, készült 2017-ben, hossza 88 perc

Korhatár: 18 év

Eredeti cím: The Basement

Forgatókönyv: Illés László
Szereplők: Caroline Boulton , Richard Rifkin , Páll Zsolt , Takács Zalán , Gera Marina

Rendezte: Illés László

Magyarországi bemutató: 2017. április 28.

A film rövid tartalma

A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik az egyik főszereplő lediplomázásának alkalmából egy házibulit rendeznek. Miután a kiérkező rendőrök véget vetnek a mulatságnak, a szűk mag egy másik extrém tevékenységbe kezd: szellemet idéznek. Megmagyarázhatatlan és furcsa dolgok sora veszi kezdetét, amelynek során az egyik barátjuk eltűnik. A nyomok a ház hatalmas pincerendszerébe vezetnek, ami évtizedek óta magánkézben van, és pontosan egy lakó sem tudja, hogy mi folyik odalent. Az ötfős társaságnak sikerül bejutnia a labirintusszerű egykori óvóhelyre, ahol nem csak haldokló barátjukat találják meg, hanem nem e világi erőkkel is szembe kell nézniük. Kezdetét veszi a véres és kegyetlen küzdelem az életükért.

A film a történetből adódóan többnyire külföldi színészekkel készült, akik Angliából, az Egyesült Államokból és Japánból érkeztek a forgatásra. A nemzetközi társaság miatt a szereplők főként angolul beszélnek egymással, ám a magyar karakterek többször is megszólalnak a saját nyelvükön.

A produkció első sorban a nemzetközi horror rajongó közönségnek készült, és egyben az ő támogatásukkal valósult meg a film közösségi finanszírozás keretében. Ez a támogatási rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend (főleg külföldön), ami a valóságban úgy néz ki, hogy az adott projekt iránt érdeklődők anyagi-, vagy egyéb forrásokat ajánlanak fel az alkotók számára. Az alacsony költségvetésű film létrejöttét ezen felül számos itthoni cég is segítette.

A filmet Illés László rendező/producer, illetve Tóth Gergely operatőr/stúdióvezető készítette, Budapesten, egy az Astoriához közeli háztömbben, és annak pincerendszerében a tavalyi évben – majd az utómunkálatokat követően a film mostanra jutott el abba a stádiumba, hogy bemutatásra kerüljön.

Egy los angelesi vállalat már átvette a filmet külföldi értékesítésre, így várhatóan számos országban jelenik meg a produkció televíziós, online, illetve DVD/Blu-Ray forgalmazásban.

A The Basement (A Pince) című film Magyarországon limitált számú közönségtalálkozó keretein belül kerül bemutatásra, ahol az alkotás megtekintését követően az alkotókkal is lehetőség nyílik a beszélgetésre.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

  • A pince - 3
  • A pince - 2
  • A pince - 1

Fotók: Venna

Filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább

Megelevenedik a Kádár-korszak a Drakulics elvtárs című filmben

Drakulics elvtárs werkfotó
A napokban kezdték el forgatni a Drakulics elvtárs című filmet, mely visszaugrik az időben egészen...
Tovább

Filmelőzetes: Az igazi csoda

Az igazi csoda filmelőzetes, trailer
A kisfiú más mint a többiek. Az ő arcát több műtéttel sikerült megmenteni, de így...
Tovább