Phillips kapitány

> Filmrakat.hu | 2013. október 23. szerda
Hirdetés:

Richard Phillips kapitány (Tom Hanks) a Maersk Alabama nevű teherhajó legénységének szabadságáért cserébe saját magá ajánlotta fel túsznak a szomáli kalózoknak. Lehet hogy jobb lett volna Szomália partjaitól messzebb hajózni? A megtörtént eseményeken alapuló film Phillips kapitány önfeláldozó és kalandokkal teli történetét meséli el.

Richard Phillips kapitány  hajója felé tartanak a szomáli kalózok

Richard Phillips kapitány hajója felé tartanak a szomáli kalózok

Phillips kapitány (+16)

2013 – amerikai akció thriller

Eredeti cím: Captain Phillips
Fényképezte: Barry Ackroyd.
Látvány: Paul Kirby, Philip Messina.
Írta: Billy Ray.
Rendezte: Paul Greengrass

Főszereplők: Tom Hanks, Catherine Keener, Max Martini

Hazai mozibemutató: 2013. november 7.
Magyarországon forgalmazza az InterCom.
Richard Phillips kapitány szerepében Tom Hanks Sokan Oscart rebesgetnek...

Richard Phillips kapitány szerepében Tom Hanks
Sokan Oscart rebesgetnek…

Phillips kapitány története röviden

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak. Az ő kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító-akcióig.

Kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót

Kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót

A valós eseményeken alapuló történetből a modern akciófilm egyik legjobbja, A Bourne-csapda és A Bourne-ultimátum rendezője készített az elsőtől az utolsó percéig feszült filmet Tom Hanks főszereplésével.

Tom Hanks találkozása a kalózokkal

A szomáli kalózokat alakító szomáliaiakkal a támadást megörökítő jelenet során találkoztak először a színészek, addig a rendező nem adott engedélyt arra, hogy közelebbről is megismerhessék egymást. Tom Hanks így emlékezik a történtekre:

– Hallottuk, hogy jönnek – emlékezett Hanks. – Nagy zaj volt, robbanások, azután betörték az ajtót. Fegyvereket nyomtak az arcunkba, villogott a szemük, nagyon soványak voltak. Halálra rémültem, de a többiek is. Eltelt egy pár perc, mire megértettem, csak filmezünk – és az ijedtségem a felvételen is nagyon jól látszik. Persze, amikor már harmadszorra vettük fel ugyanezt, nyoma sem maradt mindennek: csak dolgoztunk, ahogy szoktunk.

Feliratos előzetes

{adinserter 16}

Hirdetés:

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. Phillips kapitány - akció | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*