Péntek Barcelonában

> Filmrakat.hu | 2013. június 19. szerda
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A spanyol középkorú férfi filmsztárok színe java megfordul a nyolc férfi zűrös szerelmi életét bemutató Péntek Barcelonában (Una Pistola En Cada Mano) című vígjátékban.

Legutóbb egy magyar tévéfilmsorozat, a Terápia (HBO) mutatta meg, hogy a párbeszédeken alapuló történetmeséléssel milyen átütő sikert lehet elérni. A Péntek Barcelónában című filmben a férfi van a történések középpontjában, a párbeszédekre van bízva minden, a szereplőknek nincs hová bújni. Minden jelenet a színészek kettősén múlik. A film a 2013-as Spanyol és Miami filmfesztivál díjazottja.

A film nyolc  férfi portréját és zűrös szerelmi életét követi nyomon.

Péntek Barcelónában: A film nyolc férfi portréját és zűrös szerelmi életét követi nyomon.

Péntek Barcelonában [+16]

spanyol vígjáték

Producer: Marta Esteban
Forgatókönyv: Cesc Gay, Tomàs Aragay
Vágó: Frank Gutiérrez
Rendezte: Cesc Gay

Szereplők:

Javier Cámara – S.
Ricardo Darín – G.
Eduardo Fernandez – E.
Jordi Mollá – M.
Eduardo Noriega – P.
Alberto San Juan – A.
Leonardo Sbaraglia – J.
Luis Tosar – L.

Bemutató: 2013. július 11.
Magyarországon forgalmazza a Cirkofilm.

Terápia a filmben

A középpontban lévő férfiakat név nélkül ismerjük meg, egy-egy betűvel jelölték őket az alkotók. J például terápiára jár, a film folyamán tökéletes pszichoanalitikus alannyá válik, de a módszer csak rendkívül lassan vezet eredményre.

Péntek Barcelónában: férfiak története, akiknél a középpontban ott van a nő

Péntek Barcelónában: férfiak története, akiknél a középpontban ott van a nő

Péntek Barcelonában története dióhéjban

A film nyolc férfi portréját és zűrös szerelmi életét követi nyomon. Váratlan találkozások, meglepő beszélgetések peregnek a valós időben zajló jelenetekben. A párbeszédekre van bízva minden, a szereplőknek nincs hová bújni. Minden jelenet a színészek kettősén múlik, a köztük lévő kapcsolatok csak részben rajzolódnak ki, de mivel mindannyiunk számára ismerősek ezek a konfliktusok, a többit könnyedén ki tudjuk találni. Mindezt ráadásul a mai spanyol filmszínészek java tárja elénk – középkorú, sármos férfiak, barátok vagy riválisok, nyertesek és megbántottak beszélik ki problémáikat. Történeteik izgalmas érzelmi mozaikot tárnak elénk a férfi személyiség rejtelmeiről.

Amelyik filmben nem szerepel nő, ott nincs is bonyodalom...

Amelyik filmben nem szerepel nő, ott nincs is bonyodalom…

E, miután felesége helyett macskája mellett döntött, visszaköltözik édesanyjához. S kínos kísérletet tesz ex-felesége visszahódítására. G-nek pedig a különféle gyógyszerek sem segítenek megérteni, neje miért csalta meg, míg L-nek muszáj lesz tisztáznia, miért tévesztette össze felesége és kutyája nevét…

A már házas P-t megalázzák, miután megkörnyékezi kolléganőjét. Két nő megleckézteti szűkszavú férjét, hogy azután nyíltan tudjanak beszélni érzéseikről. J-ről tudjuk, hogy terápiára jár…

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Péntek Barcelonában - vígjáték | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*