Passion

Szerző | 2013. március 17. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Brian de Palma rendező a Passion című filmmel jelzi, hogy a csaknem öt évnyi hallgatás ellenére korai lenne még elfelejteni. Az erotikus thrillerek szakértőjeként ebben a filmben két nő között fokozza az elviselhetetlenségig a feszültséget. Közös szerető, hatalmi harc: valakinek meg kell halnia…

Hirdetés:
Passion 5

Passion: Rachel McAdams, Noomi Rapace

Christine a rámenős cégvezető folyamatosan hálózza be a gyanútlan Isabellet, hogy ellopja és karrierje érdekében felhasználja a lány ötleteit.

Passion [+16]

erotikus thriller

Rendezte: Brian de Palma
Főszereplők: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Paul Anderson

Forgalmazó: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. április 25.

Passion, magyarul szenvedély

Két nő nagyon szoros kapcsolatba kerül egymással és mindezt egy rideg üzleti világban teszik. Christine (Rachel McAdams) fiatal és rámenős reklámcégvezető Berlinben. Karrierjét New Yorkban akarja folytatni, azonban az előléptetéséhez szükséges átütő siker munkájában – mely meggyorsítaná tervét – nem jön el. Isabelle (Noomi Rapace) tehetséges és kreatív, egymás után születnek a jobbnál-jobb ötletei. Egy új okostelefon marketingtervének koncepcióját dolgozza ki, mely hatalmas sikert arat cégükön belül.

Christine Isabelle ötletében látja a hiányzó elismerést tervének megvalósításához. Dicséretekkel halmozza el és gyengéd érzelmekkel, maszkos szeretkezésekkel manipulálja a naív lányt, hogy Londonba utazva tökéletesítse reklámkoncepcióját. Miközben Isabelle külföldön tartózkodik, ötletét Christine sajátjaként adja el és ezzel a két nő közötti halálos hatalmi harc veszi kezdetét.

Remake

A Passion a francia Szerelmi bűnök (Love Crime/Crime D’amour 2010) című film feldolgozása, melynek adaptációjával Brian de Palma visszatér a saját maga által a nyolcvanas években tökéletesített (Gyilkossághoz öltözve/Dressed to Kill, 1980; Alibi test/Body Double, 1984) erotikus thriller műfajához. A két nő közötti bizarr kapcsolatban az egyik kihasználja a másikat, amíg az engedi.

Noomi Rapace naív szerepben

A film plakátja azt a jelenetet ragadja meg – szerintem tökéletesen – amikor a Noomi és Rachel McAdams szája csókra közelít egymás felé. A Passion a két nő egyre furcsább kapcsolatának különös története.

Passion 3

Passion: két nő egy karrier, egy pasi. A plakáton is ez a jelenet van!

Nem biztos hogy felismerik az egyik főszereplőt, pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb mozisikerében játszott Noomi Rapace. Ő volt A tetovált lány című svéd (tehát az eredeti) filmben Lisbeth Salander. Természetesen az akkori tetoválásait csupán a maszkmesterek készítették, és azóta el is tüntették. A www.contributormagazine.com hosszabb interjút közölt a színésznővel, legutóbbi filmjei (A tetovált lány, Promethetus, Passion)  kapcsán.

Passion 4

Passion: elől Noomi Rapace

Ha kapok egy szerepet, akkor Noomi és a karakter kombinációjává válok. Eggyé válok vele. – mondja Noomi

Angol nyelvű előzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Passion - thriller | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 5 =