Parker

By | 2013. február 10. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Parker (Jason Statham) egy kőkemény, kíméletlen, saját szabályai szerint élő bűnöző, pont olyan, mint amilyet a Parker regények írója Donald E. Westlake (írói álneve: Richard Stark) elképzelt. A Flashfire című regény alapján készült film elején Parkert bandájának tagjai kisemmizik, sőt meg is akarják ölni, ám valahogy túléli a történteket. Parker szabályai egyszerűek: nem lop olyantól, akinek nincs pénze, nem bántja azt, aki nem szolgált rá. Most viszont feldühítették, és nem akar semmi mást, csak igazságot.

Parker 4

A tolvaj aki bosszút esküszik

A tolvaj bosszút esküszik és ehhez társat is talál. Leslie-t (Jennifer Lopez) menet közben szedi fel, akivel kiötlik a bűnbanda legújabb dobásából származó bevétel ellopását. A bosszú akkor lesz teljes, ha mindenkit elintéztek.

PARKER [+16]

thriller

Donald E. Westakle regénysorozatából a forgatókönyvet írta: John J. McLaughlin
Fényképezte: J. Michael Muro
Zene: David Buckley
Rendező: Tayor Hackford
Szereplők:

Jennifer Lopez,
Jason Statham,
Nick Nolte,
Michael Chiklis

Bemutató dátum: 2013. február 28.
Magyarországon forgalmazza a ProVideo

Parker (Jason Statham) mindent aprólékosan megtervez, mielőtt a rablásba belevág. Arra azonban nem számíthatott, hogy az utolsó akciója során pont a társai vágják át. Megpróbálják megölni és meglépni a zsákmánnyal. Parker ettől kezdve csak a bosszúval foglalkozik. A fényűző Palm Beachen megtalálja a bandát, ám tervének végrehajtásához egy olyan társra van szüksége, aki jól ismeri a helyi sajátságokat. A folyamatos pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megszerezni a banda következő balhéjából származó több mint 50 millió dollárt érő ékszert.

Parker 5

Jason Statham és Jenifer Lopez egyre közelebb

Parker filmek, Parker könyvek

A Donald E. Westlake népszerű regénysorozata alapján készült izgalmas thriller nem az első azon filmek sorában, mely az író regényéből készült, ám a főhős eddig nem kapta meg a Parker nevet. A regénysorozat alapján eleddig nyolc filmet forgattak, az aprólékos tolvaj volt már Porter, Walker, Macklin, Stone csak éppen Parker nem. Vajon mi a baj ezzel a névvel, miért nem szeretik a rendezők?
http://youtu.be/zXlBvKDZK3g

Mi a baj a Parker névvel?

Az egyik legismertebb Parker film talán az 1999-ben bemutatott Visszavágó (Payback), melyben a főhőst Mel Gibson alakítja. A filmbéli neve Porter, és hasonló dolgok történnek vele,mint Parkerrel. A film elején átverik, lelövik és azt gondolják meghalt. Természetesen Porter is bosszút esküszik és hadjáratában – minő meglepő – egy nő segíti.
De mi a baj a Parker névvel?

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz + hat =

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább