Öveket becsatolni! (2015) olasz romantikus film

By | 2015. január 7. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az Öveket becsatolni egy szerelmi négyszögből kitörő szerelmespár története, akiknek a korábbi kapcsolatuk nehézségein túl egy újabb problémával is szembe kell nézniük. Ferzan Özpetek török származású rendező romantikus drámája. Filmajánló a filmrakatban.

Öveket becsatolni! (2015) olasz romantikus film

Öveket becsatolni!
Színes, feliratos, olasz romantikus dráma – 2015

Eredeti cím: Allacciate le cinture

Rendezte: Ferzan Özpetek
Írta: Ferzan Özpetek, Gianni Romoli. Producer: Tilde Corsi, Gianni Romoli. Fényképezte: Filippo Corticelli. Vágó: Patrizio Marone

Szereplők: Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Carolina Crescentini

Országos bemutató: 2015. január 29. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Odavannak egymásért!

Öveket becsatolni! – Filmajánló

Elenát és Antoniót finoman fogalmazva sem teremtette egymásnak a világegyetem. Személyiségük és világlátásuk gyökeres ellentéte a másikénak, életüket teljesen máshogy élik. Egy valami azonban mégis összeköti őket: odavannak egymásért. És bármennyire próbálnak ennek ellenállni, egyre nehezebb megküzdeniük a vonzalmukkal. Nemcsak különbségeik miatt küzdenek érzéseik ellen, hanem mert Elena Giorgio-val, Antonio pedig Elena legjobb barátnőjével, Silviával alkot egy párt. De vajon ez elég ok, hogy távol tartsák magukat egymástól? Ferzan Özpetek, hőseit ezúttal azonban nemcsak az egymásra találás nehézségeivel szembesíti, hanem annál jóval nagyobb akadályt is gördít boldogulásuk elé. Hiába talál egymásra Elena és Antonio, a lány komoly és súlyos betegségével kell szembenézniük.

Elena és Antonió - Öveket becsatolni!

Ferzan Özpetek török származású rendező már egyértelműen meghatározó alakja a kortárs európai filmkészítésnek, aki olyan, itthon is közismert filmeket rendezett, mint a Titokzatos társulat; Szerelem, pasta, tenger; a Tudatlan tündérek vagy a Törökfürdő.

Filmjei általában a társas kapcsolatokról szólnak, emberi kapcsolatokat mutatnak be, így történik ez az Öveket becsatolni! című filmben is, amelyben visszatér a rendező kedvenc témáihoz: a szerelemhez, barátsághoz és az emberek közötti szolidaritás fontosságához. Az Öveket becsatolni! 11 kategóriában volt jelölt az olasz Filmakadémia év legjobb itáliai filmjei díjaiért és vezette az olasz mozi toplistát is.

Öveket becsatolni! – feliratos trailer

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 3 =

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább