Olyan volt mint egy nyári tábor

> Filmrakat.hu | 2014. március 2. vasárnap
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A Grand Budapest Hotel című film forgatásáról van szó, melynek alkotói szinte egy nagy nyaraláson érezték magukat a forgatás alatt.

Hirdetés:
A Grand Budapest Hotel híres főportása Gustave (Ralph Fiennes) és kedvence Zero Musztafa

A Grand Budapest Hotel híres főportása Gustave (Ralph Fiennes) és kedvence Zero Musztafa

Görlitz festői város a német-lengyel határon, és szereti a filmeseket. Ám még senki nem beszélt róla olyan lelkesen, mint A Grand Budapest Hotel (+16) rendezője és színészei. A Berlini Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával jutalmazott komédia alkotói ugyanis úgy érezték magukat ott, ahogy utoljára az iskolai nyári táborban. Wes Anderson rendező ugyanis egy teljes szállodát bérelt ki a színészeinek és a stábjának az óvárosban: a film munkatársai hónapokon át együtt laktak.

– Az ember leslattyog reggelizni, és már ott ül mindenki – mesélte a szokatlan módszerről Bill Murray a film számtalan sztárjának egyike. – Papucsban és pizsamában közlekedtem a szállásunkon, de nemcsak én, hanem mindenki. Pedig az már igazából a forgatás helyszíne volt. A hallban rendezték be a smink- és a fodrászműhelyünket. Miközben sminkeltek, azt mondtam, pardon, egy perc, eszem még egy croissant-t: két lépés és újra az étteremben voltam. Folyton együtt voltunk, úgy éltünk, mint régen az iskolai kirándulásokon. Vagy még inkább, mint egy nyugdíjas otthon lakói: mindenki papucsban császkált. 40 lépésre volt egy kis bár. Ha forgatás után benéztem, biztos ott ült Ralph Fiennes vagy Jeff Goldblum, vagy valaki a stábból – ez volt életem legotthonosabb forgatása.

A film címe: Grand Budapest Hotel
Bemutató dátuma: 2014. március 20.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Olyan volt mint egy nyári tábor - vígjáték | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 5 =