Nyomtalanul

> Filmrakat.hu | 2014. március 1. szombat
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A Nyomtalanul dán thriller Jussi Adler-Olsen világhírű bestsellerének adaptációja, amelynek az „A” kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt világpremierje.

A Q ügyosztály és egy öntörvényű zsaru története

Nyomtalanul (+16)

2014 – színes, dán thriller

Jussi Adler-Olsen azonos című bestsellere alapján a forgatókönyvet írta: Nikolaj Arcel
Producer: Peter Aalbæk Jensen, Louise Vesth
Fényképezte: Eric Kress
Vágó: Morten Egholm, Martin Schade
Rendezte: Mikkel Nørgaard

Szereplők: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Mikkel Boe Følsgaard

Hazai bemutató: 2013. március 13. Forgalmazza a Vertigo Média Kft.

Megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő...

Nyomtalanul – a történet röviden

Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Mørc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet.

Az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt

Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra.

A film és alkotói

A Nyomtalanul Jussi Adler-Olsen világhírű bestsellerének adaptációja, amelynek az „A” kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt világpremierje. A dán író Q-ügyosztály szériájának első moziadaptációja készült el most, és a nemzetközi siker után már biztosan készül folytatása is a filmnek.

A Nyomtalanul Jussi Adler-Olsen világhírű bestsellerének adaptációja

A Nyomtalanul forgatókönyvírója Nikolaj Arcel, aki a Magyarországon is hatalmas sikerrel vetített A tetovált lány forgatókönyve mellett az Oscar- és Golden Globe-jelölt Egy veszedelmes viszony című film rendezőjeként is ismert hazánkban. A Nyomtalanult 14 kategóriában jelölte a Dán Filmakadémia az év legjobb dán filmjeinek járó Robert-díjra, és a thriller a 2013-as év legnagyobb dán kasszasikere lett.

Szinkronos előzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Nyomtalanul - thriller | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*