A német doktor

> Filmrakat.hu | 2014. január 8. szerda
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A német doktor (2013) argentin-francia-spanyol-norvég dráma megrendítő, megtörtént eseményeket dolgoz fel. A főhős Jozef Mengele  – náci háborús bűnös szörny-doktor –  dél-amerikai bujdosását találgatások és mítoszok veszik körül, argentin tartózkodása viszonylag jól dokumentált. A mindvégig feszült tempójú történelmi dráma bővelkedik izgalmakban és fordulatokban. Mozifilmek a Filmrakatban.

Hirdetés:
A német doktor.  2013 - színes, argentin-francia-spanyol-norvég dráma

A német doktor. 2013 – színes, argentin-francia-spanyol-norvég dráma

A német doktor (+12)

2013 – színes, argentin-francia-spanyol-norvég dráma

Eredeti cím: Wakolda

Azonos című, saját regénye alapján a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Lucía Puenzo Producer: Lucía Puenzo, Gudny Hummelvoll, José María Morales, Fabienne Vonier Fényképezte: Nicolás Puenzo Vágó: Hugo Primero Szereplők:   Natalia Oreiro, Àlex Brendemühl, Diego Peretti

Magyarországon forgalmazza a Vertigo Média Kft. Országos bemutató: 2014. január 30.
A német doktor Natalia Oreiro-val és Diego Perettivel

A német doktor a Magyarországon is hatalmas népszerűséggel vetített Vad angyal főszereplőjével, Natalia Oreiro-val az egyik főszerepben (partnere: Diego Peretti)

A német doktor filmajánló

1960. Egy argentin hegyi település kis hoteljébe új vendég érkezik. A férfi orvos, aki hamar összebarátkozik és bizalmába férkőzik a szállót vezető, német nyelven is beszélő család tagjaival. Miközben a doktor a kis közösségben igyekszik szaktudását hasznosítani, érdeklődése egyre inkább a házaspár kislánya felé irányul. A környék lakói mit sem sejtenek arról, hogy a német doktor nem más, mint a második világháború egyik legveszélyesebb náci háborús bűnöse, Josef Mengele, aki auschwitzi emberkísérleteit álnéven, hazájától messze és évekkel a világégés után is folytatná.

A német doktor érdeklődése egyre inkább a kislány felé irányul

A német doktor érdeklődése egyre inkább a kislány felé irányul

A továbbra is a genetikai kísérletek és az ikerjelenségek megszállottjaként működő Mengele azonban nem lehet biztonságban, a Moszad ugyanis Rudolf Eichmann kézre kerítése után az ő levadászásával folytatná a történelmi igazságszolgáltatást, és hamarosan a férfi nyomára akadnak.

Mengele: Àlex Brendemühl

Mengele: Àlex Brendemühl

Josef Mengele

Josef Mengele (Günzburg, Német Birodalom, 1911. március 16. – Bertioga, Brazília, 1979. február 7.) német SS-tiszt, az auschwitzi koncentrációs tábor orvosa. A foglyokon végzett embertelen, brutális kísérleteivel vált hírhedtté. (forrás: wikipedia)

A filmről

A 2013 májusában a világ legrangosabb seregszemléjén, az A-kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában bemutatkozó A német doktor megrendítő megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bár Jozef Mengele dél-amerikai bujdosását találgatások és mítoszok veszik körül, argentin tartózkodása viszonylag jól dokumentált.

{adinserter 4}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A német doktor - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × kettő =