Nekem Budapest

Szerző | 2013. március 7. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az első magyar film a Filmrakatban amit bemutatunk a Nekem Budapest (… meanwhile in Budapest). A film nem egy egybefüggő sztori, hanem több különálló történetből, pontosan nyolc rendező nyolc kisfilmjéből áll össze. Természetesen mindegyik középpontjában csodás fővárosunk, Budapest áll.

Hirdetés:
Nekem Budapest 1

Nekem Budapest szkeccsfilm

A történetek mindegyike egy-egy személyes élmény, reflexió a városról, így az elkészült film kicsit olyan, mintha egy novellagyűjtemény volna. Egy szkeccsfilm.

Nekem Budapest … meanwhile in Budapest [+16]

szkeccsfilm

Rendezték: Bálint Dániel, Ferenczik Áron, Kapronczai Erika, Csuja László, Muhi András Pires, Kárpáti György Mór, W. Pluhár Attila, Reisz Gábor, Szeiler Péter, Szimler Bálint
Operatőrök: Becsey Kristóf, Hartung Dávid, Nagy Zágon, Pamuki Krisztián, Rév Marcell, Tausz Gábor
Producer: Berkes Júlia, Schneider Ákos
Koproducerek: Rajna Gábor, Sipos Gábor, Bosnyák Miklós, Origo Digital Film

Bemutató: 2013. március 07.
Forgalmazza a Cirko Film

Nekem Budapest 9

Nekem Budapest – rendezte: Szimler Bálint

Önálló budapesti történetek

Talán mondani sem kellene – főleg ha megnézik a Nekem Budapest filmelőzetest az oldal alján – hogy ez a film nem a Budai Vár, Halászbástya és a Dunai hidak turista csalogató zenés bemutatója lesz. A Filmművészeti Egyetem végzős rendező-évfolyama, az Enyedi-osztály közösen készített szkeccsfilmje önálló budapesti történeteket mesél el.

Noha a készítők az elején felállítottak különböző szabályokat, hamar kiderült, hogy éppen a határok feszegetésétől lesz érdekes a munka. A történetekre, stílusokra, megközelítésekre vonatkozóan azonban mindenki szabad kezet kapott. Így került bele szerelem, futó kaland, kihívás, kérdés és pofon, csend és botrány. Kiállás és beállás.

Nekem Budapest 2

Nekem Budapest – rendezte: Szeiler Péter

Beálltunk a sorba

Ahogyan a világmegváltó ötletek többsége, a szkeccsfilm elképzelése is egy kocsmai sörözés során született. Az elképzelés nem újdonság a filmkészítésben, több nagyváros – pl: New York, Párizs – rendelkezik már saját szkeccsfilmmel.

Kezdő filmesek

A fiatal rendezők nehéz helyzetbe kerültek, amikor diplomafilmjük tervezési szakaszában épp válságos szakaszába érkezett a filmtámogatási rendszer, és nem lehetett tudni, hogyan kezdhetnének neki filmes pályájuknak. Akkor határozták el közösen, hogy a nehézségek dacára is készítenek egy filmet, amivel a mozikba, közönség elé kerülhet a munkájuk. Így született meg a Nekem Budapest szkeccsfilm.

Nekem Budapest filmelőzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Nekem Budapest - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − 8 =