Nálunk is látható lesz az új német thriller

> Filmrakat.hu | 2015. március 2. hétfő

A Victoria című új német thriller készítéséhez igazi technikai bravúrra volt szükség, amit a februári Berilnale-n Ezüst Medve díjjal jutalmaztak. A Vertigo Média hivatalos weboldala arról számolt be, hogy a film a forgalmazásukban előreláthatóan októberben kerül a hazai mozikba.

Hirdetés:

Laia Costa színésznőAz idén először a valamely alkotói területen – zene, díszlet, vágás, kosztüm vagy kameramunka – mutatott kiemelkedő teljesítményért járó Ezüst Medvét is duplán osztották ki a Berlinale versenyzőinek. Idén az elismerést a Victoria című, 140 perces, egyetlen vágás nélküli német thriller operatőre, a norvég származású Sturla Brandth Grøvlen kapta, illetve Jevgenyij Privin és Szergej Mihalcsuk, az Under Electric Clouds című orosz film operatőrei.

A Victoria (Főszerepben Laia Costa, képünkön) Sebastian Schipper új filmje. A színészként is ismert rendező negyedik játékfilmje igazi technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról, vagy trükkökről. Nem véletlen, hogy a Darren Aronofsky vezette játékfilmes zsűri a rendkívüli művészi teljesítményért Ezüst Medvével jutalmazta Sturla Brandth Grøvlen-t, a film operatőrét. A Victoria összesen három díjat nyert Berlinben, és kiérdemelte a Német Artmozik Szövetségének díját, valamint a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének elismerését is.

A Victoria magyar forgalmazója a Vertigo Média, az alkotást így immár biztosan láthatja a magyar közönség is. A film előreláthatóan októberben kerül országos moziforgalmazásba.

Forrás: vertigomedia.hu | MTI
Fotó: www.berlinale.de

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Nálunk is látható lesz az új német thriller - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhárom + kettő =