A mindenség elmélete (2015) amerikai romantikus dráma

> Filmrakat.hu | 2014. október 22. szerda
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A mindenség elmélete (2015 – Theory of Everything) amerikai romantikus dráma. Eddie Redmayne megrázó és egyben felemelő alakításával. Stephen Hawking az ifjú tudós azzal szembesül, hogy két éven belül bele fog halni motoros neuronbetegségébe. Hawking azonban ebbe nem nyugszik bele. Filmajánló a Filmrakatban.

A mindenség elmélete (2015 - Theory of Everything) amerikai romantikus dráma

A mindenség elmélete (+12)
Színes, szinkronizált amerikai romantikus dráma – 2015

Írta: Anthony McCarten
Fényképezte: Benoit Delhomme Producerek: Tim Bevan, Lisa Bruce, Eric Fellner, Anthony McCarten Rendezte: James Marsh

Szereplők:
Stephen Hawking: Eddie Redmayne
Jane Hawking: Felicity Jones

Országos bemutató: 2015. január 22. Bemutatja a UIP-Duna Film

Stephen Hawking: Eddie Redmayne és Jane Hawking: Felicity Jones

A mindenség elmélete – Filmajánló

1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy „egyszerű, meggyőző magyarázatot” az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni.

Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain…

Csoda, az ember csodája

A mindenség elmélete különleges, felemelő, megható film a világ egyik legnagyobb gondolkodójáról, Stephen Hawkingról, és két emberről, akinek szerelme szembeszáll a megváltoztathatatlannal.

A mindenség elmélete – feliratos trailer

{adinserter 4}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A mindenség elmélete (2015) amerikai romantikus dráma - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*