Miles Teller, akit érdemes megnézni

By | 2014. szeptember 10. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Miles Teller, a 26 esztendős fiatal színész bekerült abba a körbe, akiket a mozis világban úgy tartanak számon: érdemes őket megnézni.

Miles Teller legutóbb olyan filmekben tette le a névjegyét, mint a Képszakadás (2013), vagy  A beavatott (2014), jövő év elején pedig a Whiplash című filmben láthatjuk. Lássuk, hogy vélekedik róla a szakma!

A mozis világ legrangosabb lapja a Variety, és a hetente megjelenő kiadvány nem fél tekintélyének megfelelő súlyú kijelentéseket tenni. 1998 óta minden ősszel közzéteszi, hogy a szerkesztőség véleménye szerint kik azok a színészek, akik a legtöbbre vihetik a szakmában. A „10 Actors to Watch” névsorára felkerülni minden fiatal angol nyelvű színész álma: aki a listán szerepel, máris nagyobb biztonsággal számíthat újabb szerepajánlatokra, magasabb gázsikra és pár éven belül… az Oscar-díjra. Az elmúlt 15 évben sok olyan színészt ajánlott a lap a szakma figyelmébe, aki valóban sokra vitte Adrian Brody-tól Samantha Morton-on vagy Viola Davis-en át Dane DeHaan-ig.

Az idei lista egyik éllovasa valóban különleges tehetség. Miles Teller 26 éves, 183 cm magas, és gimnazista kora óta dobol szülővárosa templomi zenekarában. Ha nem így lett volna, talán meg sem kapja a Whiplash (Whiplash, hazai bemutató a miskolci Cinefesten és februárban a mozikban) főszerepét, amely egy fiatal dzsesszdobos és zsarnoki tanára küzdelméről szól. Teller először el sem akarta vállalni a szerepet, inkább nyaralni indult volna a barátnőjével, végül azonban igent mondott a felkérésre, és a film rögtön a reflektorfénybe emelte: a Sundance Fesztiválon a Whiplash a zsűri és a közönség díját is elnyerte. Főszereplője pedig – a Sundance-siker után szinte természetesen – immár hivatalosan is 2014 tíz legígéretesebb színésze közé került.
Whiplash jelenetfotó - Miles Teller

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább