Michel Hazanavicius beszél legújabb filmjéről

> Filmrakat.hu | 2015. április 3. péntek

Michel Hazanavicius filmrendezőMichel Hazanavicius rendezte a többszörösen Oscar-díjjal kitüntetett A némafilmes (The Artist) című alkotást. A litván származású rendező hamarosan új vígjátékot forgat Will címmel – írja a The Hollywood Reporter. Filmhírek a Filmrakatban.

Hirdetés:

Michel Hazanavicius, aki a 2011-es fekete-fehér mozival öt Oscar-díjat, köztük a legjobb rendezésnek járó elismerést is elnyerte, legutóbb a csecsen háborúról forgatott drámát The Search címmel.

Úgy tűnik, hogy a litván származású francia rendező visszatér a könnyedebb műfajokhoz, ugyanis a tervek szerint még idén elkezdi forgatni a Paramount filmstúdió Will című vígjátékát Los Angelesben.

A Párizsban élő Michel Hazanavicius úgy nyilatkozott, hogy a Demetri Martin komikus által egy évtizeddel ezelőtt írt forgatókönyvet több más filmötlettel együtt az Oscar-díjak megnyerése után ajánlották fel a számára.

Akkor számos olyan forgatókönyvet kaptam, amelyet vissza kellett utasítanom, mert már elköteleződtem a következő filmem elkészítése mellett. Azonban ez a projekt nagyon tetszett, és mély benyomást gyakorolt rám az, hogy beleegyeztek, amikor azt mondtam, két évet is várniuk kell rám – mondta a rendező a 20. Vilniusi Nemzetközi Filmfesztiválon, ahová a The Search című filmjével érkezett. – Tetszett a forgatókönyv. Nincs benne semmi cinizmus vagy irónia, ez egy nagyon pozitív vígjáték. Semmi gonoszság nincs benne, egy ízig-vérig amerikai komédia – mesélte.

A tervek szerint 2016-ra készülhet el a film, a szereposztás egyelőre nem állt össze. A rendező szeretné, ha felesége, A némafilmesben és The Search-ben is szerepet kapó Bérénice Bejo játszana a moziban.

Bérénice egy rendkívül tehetséges színésznő, akivel könnyű együtt dolgozni – magyarázta.

Michel Hazanavicius, aki nagy szerelmese a klasszikus és némafilmeknek, egy francia televízió csatornánál kezdett rendezői karrierbe, később két kémfilmparódiát készített, mielőtt világhírűvé vált volna A némafilmessel.

Forrás: MTI 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Michel Hazanavicius beszél legújabb filmjéről - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 + 5 =