Mel Brooks a Brit Filmintézet tagja lett

Szerző | 2015. március 23. hétfő

Mel Brooks a Brit Filmintézet tagja lett - Filmsztárok a FilmrakatbanMel Brooks filmrendező, forgatókönyvíró, komikus rangos kitüntetést kapott a Brit Filmintézettől. A Tagság a Filmintézet által adományozható legrangosabb elismerés. Lássuk kik kapták meg előtte ezt a kitüntetést, illetve mit szólt a művész a rendkívüli elismeréshez! Filmsztárok a Filmrakatban.

Hirdetés:

{adinserter 4}

A 88 esztendős művészt szűk körű díjátadón köszöntötte a filmintézet. Mel Brooks vasárnap a brit főváros Wales Színházában lép fel szóló műsorával – közölte a BBC News.

Amikor értesítettek, hogy engem választottak a díjra, nagyon meglepődtem és örültem. Nem sok amerikainak ajánlották fel korábban ezt a tekintélyes díjat, és jó okkal – mondta Brooks.

A tagság a BFI által adományozott legrangosabb elismerés.

Greg Dyke, a filmintézet elnöke Brooks “briliáns szellemességét és szatíráit” méltatta, és kiemelte, hogy a művész sokszor olyan terepre merészkedik komédiáival, amelyek korábban tabunak számítottak.

Mel Brooks stand up-komikusként kezdte pályafutását az 1940-es években, majd íróként, színészként, producerként és filmrendezőként is nevet szerzett magának. A Katasztrofális siker (The Producers) című musical forgatókönyvéért 1969-ben Oscar-díjat kapott. Ismertebb filmjei közé tartozik az Űrgolyhók, Az ifjú Frankenstein, valamint a Drakula halott és élvezi.

Az BFI korábban tagságával tüntette ki mások mellett Christopher Lee színészt, Judi Dench színésznőt, valamint Martin Scorsese és Orson Welles rendezőket. 1983 óta 79 alkalommal adományoztak tagságot a filmművészet kiemelkedő egyéniségeinek.

Forrás: MTI | BBC  2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Mel Brooks a Brit Filmintézet tagja lett - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × kettő =