Megvan ki alakítja a halhatatlan festőművészt a filmvásznon

By | 2017. augusztus 14. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Minden idők egyik legnagyobb festője, korának kiemelkedő polihisztora volt Leonardo da Vinci. Regényes életéről a Paramount stúdió égisze alatt film készül és az is eldőlt már, hogy ki alakítja őt a filmvásznon. És ennek családi okai is lehetnek! Részletek az MTI közleményében:

Hirdetés:

Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit egy új játékfilmben, amely Walter Isaacson könyvén alapul – értesült a Deadline.com.

Premier: 2013. május 16-án. A nagy Gatsby

Leonardo Di Caprio A nagy Gatsby című filmben

A Paramount nyerte azt a több millió dolláros licitharcot, amelyet a Leonardo da Vinci című könyv megfilmesítési jogaiért folytatott a Universal stúdióval.

A film produceri munkáit DiCaprio és Jennifer Davisson Appian Way nevű cége látja el.

A filmsztár a családi legenda szerint azért kapta keresztnevét, mert várandós édesanyja éppen egy olasz múzeumban gyönyörködött egy Leonardo-festményben, amikor a leendő színész először megmozdult, ezért tűnhet sorsszerűnek, hogy a reneszánsz képzőművész és tudós névrokont alakíthatja a vásznon több mint 43 évvel később.

Isaacson – korábban a Time magazin szerkesztője – írta a Steve Jobsról szóló regényt, mely alapján Danny Boyle rendezett filmet Michael Fassbender főszereplésével, de ő jegyzi a Benjamin Franklinről, valamint az Albert Einsteinről szóló bestsellert is.

A könyvek kiadójának elmondása szerint Isaacson a festő feljegyzéseiből kiindulva szőtte cselekménnyé a Leonardo da Vinci művészetéről, tudományos munkáiról, olthatatlan kíváncsiságáról és képzelőerejéről szóló információkat.

DiCaprio tavaly kapott Oscar-díjat A visszatérő című filmben nyújtott alakításáért.

Ő hozta létre az Appian Way Productionst, melynek első filmje A Richard Nixon-merénylet volt 2004-ben. Tavaly 14 játékfilmet, öt dokumentumfilmet és egy televízióműsort készített a cég.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk: