Még nincs vége az utolsó filmfesztiválnak

By | 2015. március 11. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Dennis Hopper színészMég nincs vége az utolsó filmfesztiválnak, azaz a főszereplő Dennis Hopper halála miatt még nem fejezték be a The Last Film Festival című filmet. A rendező most pénzadományokat gyűjt, hogy befejezhesse a színész halála miatt félbeszakadt produkciót – értesült a BBC News.

A The Last Film Festival felvételei 2010-ben szakadtak meg, miután a 74 esztendős, prosztatarákban szenvedő Dennis Hopper elhunyt. A produkcióból már csupán néhány jelenetet kellett volna leforgatni. Linda Yellen, a film rendezője most 90 ezer dollár (26 millió forintot) akar összegyűjteni egy Kickstarter-kampánnyal, hogy befejezhesse az alkotást, és az a mozikba kerülhessen.

“Nagyon megrázott a halála. Dennis maga volt az egészség a filmben és a forgatáson, több energiája volt, mint bárkinek” – idézte fel a rendező. Mint hozzáfűzte, akkoriban még nem tudta, hogyan fejezhetné be a filmet a hiányzó jelenetek nélkül, de most, pár év elteltével ismét visszatért a projekthez, és úgyérzi, meg lehet vágni úgy a kész anyagot, hogy nem szükséges hozzáforgatni.

A Szelid motorosok, az Apokalipszis, most és a Kék bársony sztárja utolsó filmjében komikus szerepet vállat. A The Last Film Festival című produkcióban Nick Twain hollywoodi producert alakítja, aki filmjének vetítésére érkezik egy kisváros kaotikus filmfesztiváljára.

Olyan embert alakít, aki szereti és gyűlöli Hollywoodot: szereti a filmezést és utálja a dolog üzleti részét, s ezzel Dennis tényleg azonosulni tudott – mondta Yellen.

A forgatókönyvet társszerzőként jegyző rendező elmesélte, hogy Hopperrel egy Sundance Filmfesztiválon hozta össez a sors. A színész még látta a film egy nyers verzióját halála előtt, és “szerette” – tette hozzá.

Forrás: MTI | BBC 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

2018 januárjában jön a Viszlát Christopher Robin és a Floridai álom

Viszlát Christopher Robin
Január 11-án mutatják be a hazai mozik a Viszlát Christopher Robin című alkotást, mely Micimackó...
Tovább

Filmrészletek a Kicsinyítés című filmből

Kicsinyítés (2017) amerikai filmelőzetes
A következő öt filmrészlet egyértelműen megmutatja, mi várható a Kicsinyítés című filmvígjátéktól a mozikban. A...
Tovább

Tökéletes hang 3 – Dalviadal – A kamerák mögött

Tökéletes hang filmklipek
Kamerák mögött filmklip érkezett a Tökéletes hang 3. (bemutató: 2017. december 28.) részéhez. Becáék rendkívüli...
Tovább