Matthew McConaughey: pilóta, mérnök és apa

By | 2014. augusztus 3. vasárnap

Matthew McConaughey a Comic-Conon beszélt a Christopher Nolan rendezte legújabb filmjéről, melyben egy gyermekeit egyedül nevelő űrhajós apát alakít. A Csillagok között című sci-fi azt a pillanatot ragadja meg, amikor már nem az egyén a fontos a Földön, hanem az emberi faj fennmaradása a tét.

Hirdetés:
Csillagok között című sci-fi forgatás

Csillagok között című sci-fi forgatás

Christopher Nolan szereti a meglepetéseket. A rendező Matthew McConaugheyvel előre be nem jelentett látogatást tettek a Comic-Conon. A rajongóknak bemutatták a mozi új előzetesét és kérdésekre is válaszoltak.

Nolan híres arról, hogy szeret titkolózni. Nem árul el sokat a filmjeiről a bemutató előtt, és arra is nagyon ügyel, hogy a forgatókönyv se szivároghasson ki. A színészek is csak addig kapják meg a teljes szöveget, amíg elolvassák, és közben végig ott áll mellettük a kézbesítő. A titkolózást ebben az esetben még magasabb szintre emelte. McConaughey elmondása szerint amikor először találkoztak a projekt kapcsán Nolannél, akkor három órán át beszélgettek a rendező nappalijában, de a filmről még csak szó sem esett.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey a Csillagok között című sci-fiben

„Utána azon gondolkoztam, tulajdonképpen mi volt ez az egész – mesélte az Oscar-díjas színész. – Egy héttel később megérkezett a futár a forgatókönyvvel, elolvastam és nagyon tetszett, azonnal igent mondtam. Coopert alakítom, aki pilóta, mérnök és két gyerek megözvegyült apja. Mindene megvan, ami a létfenntartáshoz kell, de amikor lehetőséget kap rá, hogy valóra váltsa az álmát, és ismét repüljön, akkor választania kell az egész emberiség iránti elkötelezettség és a családja iránti szeretet között. Eddig ez a legnagyobb léptékű film, amelyet Christopher Nolan rendezett.”

A további főszerepeket Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine és Casey Affleck alakítja.

A film első előzetese:

http://youtu.be/kCNRta5XvKM

Ha tetszik, jelezd nekünk: