Mássággal nyit a Londoni Filmfesztivál

> Filmrakat.hu | 2014. július 23. szerda
Hirdetés:

A Benedict Cumberbatch és Keira Knightley főszereplésével készült The Imitation Game című filmmel nyit az 58. BFI Londoni Filmfesztivál.  A nyitófilm egy, a mássága miatt meghurcolt második világháborús brit kódfejtőről szól.

Keira Knightley

Keira Knightley mint Anna Karenina

A rendezvény hivatalos honlapján is beharangozott produkció főszerepeit a nálunk a  Sherlock televíziós sorozatból ismert Benedict Cumberbatch és Keira Knightley (képünkön) alakítja. A premierre a londoni Odeon filmszínházban kerül sor, a mozihoz vezető Leicester Square-i vörös szőnyegen felvonul majd a film szereplőgárdája, valamint norvég rendezője, Morten Tyldum – értesült a The Hollywood Reporter.

{adinserter 4}

A tavalyi londoni filmmustrát a Phillips kapitány című kalózdráma nyitotta meg: Paul Greengrass filmjében Tom Hanks játszotta a címszerepet.

Richard Phillips kapitány szerepében Tom Hanks

Richard Phillips kapitány szerepében Tom Hanks

A Fesztivál nyitófilmjének története – röviden

A The Imitation Game Alan Turing, a modern számítógépes technológia brit úttörőjének életét ábrázolja. Turing zsenialitása jelentősen hozzájárult, hogy sikerült megfejteni a németek háborús titkosító Enigma-kódját, egyes becslések szerint kódfejtő gépe két évvel rövidítette meg a háborút és rengeteg életet megmentett. A homoszexualitása miatt később meghurcolt és kényszergyógykezelt tudós 1954-ben hunyt el tisztázatlan körülmények között ciánmérgezésben. Néhány éve az akkori brit kormányfő, Gordon Brown kért nyilvánosan bocsánatot az egykori bánásmódért, amelyben Turingnak része volt, és amely feltehetőleg öngyilkosságához vezetett.

Star Trek 02

Benedict Cumberbatch – felismerik a Star Trek sztárját?

Cumberbatch, a Sötétségben – Star Trek és a Sherlock-filmek sztárja Turingot alakítja, Knightley pedig a kódfejtő közeli barátját és munkatársát, Joan Clarke-ot. Clare Stewart, a londoni filmfesztivál igazgatója örömét fejezte ki, hogy a brit történelemre és számítógép-tudományra nagy hatást gyakorló Turingnak a filmvásznon igazságot szolgáltató The Imitation Game vetítésével veheti kezdetét a mustra.

MTI  | hollywoodreporter.com

{adinserter 16}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Mássággal nyit a Londoni Filmfesztivál - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*