Mark Strong őrült ötlete

By | 2014. október 12. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Mark Strong színész, az Amnézia című thriller pszichiátere évekkel ezelőtt eljátszotta a haverokkal azt, ami a filmben most megvalósult. Sztárhírek a Filmrakatban.

Pszichiáter (Mark Strong)

Mark Strong az Amnézia című filmben

Ez a jó a filmvilágban: minden őrült ötlet megvalósul. Mark Strong legalább is úgy érzi, mióta eljátszotta az Amnézia (+16) egyik főszerepét.

A Nicole Kidman, Colin Firth és Strong főszereplésével készült hátborzongató thriller egy olyan nőről szól, aki egy autóbaleset következtében éjszakánként elfelejti egész korábbi életét. Reggelenként a férje mondja el neki, ki ő, azt viszont nem tudja, hogy nap közben egy pszichiáter titokban kezeli a feleségét: és a nő egyre több, örökre elfelejtettnek hit emléke kerül napvilágra.

Régebben, amikor még több időm volt a haverjaimmal sörözni járni, rengeteget játszottuk azt, hogy a kedvenc filmjeinket elképzeltük más műfajban. A Keresztapát musicalként, a Ryan közlegény megmentését romantikus vígjátékként, a Micsoda nő!-t shakespeare-i királydrámaként és így tovább – anekdotázott újságírók előtt a filmbéli pszichiátert alakító Mark Strong. – És erre tessék: amire azt hittem, marháskodás, most igazi filmmé vált. Amikor egy kritikában azt olvastam, hogy az Amnézia olyan, mintha az 50 első randi volna thriller-műfajban előadva, a homlokomra csaptam: hogy lehet, hogy míg forgattunk, fel sem tűnt, a mi régi játékunkat keltettük életre! A londoni bemutatóra igyekszem elhívni az összes régi haveromat: és ők mind érteni fogják, miért…

Amnézia (+16) 2014, thriller. Eredeti cím: Before I Go to Sleep. Hazai bemutató: 2014. október 30.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

2018 januárjában jön a Viszlát Christopher Robin és a Floridai álom

Viszlát Christopher Robin
Január 11-án mutatják be a hazai mozik a Viszlát Christopher Robin című alkotást, mely Micimackó...
Tovább

Filmrészletek a Kicsinyítés című filmből

Kicsinyítés (2017) amerikai filmelőzetes
A következő öt filmrészlet egyértelműen megmutatja, mi várható a Kicsinyítés című filmvígjátéktól a mozikban. A...
Tovább

Tökéletes hang 3 – Dalviadal – A kamerák mögött

Tökéletes hang filmklipek
Kamerák mögött filmklip érkezett a Tökéletes hang 3. (bemutató: 2017. december 28.) részéhez. Becáék rendkívüli...
Tovább