Majmok szempontjából elmesélt sztori

By | 2014. július 4. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Matt Reeves A majmok bolygója – Forradalom (+12) rendezője a hatalmon lévő, intelligens majmok szempontjából mesélte el a történetet.

Hirdetés:
A majmok bolygója - Forradalom (plakát)

A majmok bolygója – Forradalom (plakát)

Andy Serkis is hallathatja a hangját! A színész alakítja Cézárt, a majmok vezérét a filmben. Ebben a részben a majmok már elkezdik kiépíteni saját társadalmukat, sőt már beszélni is képesek, ha nem is tökéletes nyelvtannal és választékos szókinccsel.

Matt Reeves rendező a San Francisco-i díszbemutatón beszélt arról, miért is volt fontos számára, hogy ezek a lények most már szavakkal is kifejezzék magukat:

A majmok szempontjából szerettem volna elmondani a történetet. Nem az emberek posztapokaliptikus világában kezdődik a film, hanem egy olyan világban, amelyet a majmok új, intelligens fajai vettek birtokba.”

A majmok bolygója - Forradalom 1

Később a premiernek helyet adó város is feltűnik a mozivásznon, de persze nagyon másképp néz ki, mint a valóságban. A majmok bolygója – Lázadás után 10 évvel játszódik a mostani történet. Egy végzetes járvány után San Francisco elhagyatott, szétdúlt, de egy csapatnyi túlélő megpróbálja fenntartani az emberi civilizáció maradványait.

„Azt a pillanatot akartam megragadni, amikor mindent rendbe lehetett volna hozni – mondja a rendező. – Szerettem volna, ha átéreznénk, hogyan és miért alakult másképp, ha minden karakter tetteit és mindkét oldal hibáit megértenénk.”

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − kilenc =