Maja a méhecske

By | 2014. augusztus 15. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Maja, a cuki kíváncsi méhecske és barátja Willy sikeresen megóvják kaptárukat a mohó királynőtől, s ezzel véget vetnek a méhek és a darazsak közti hosszú ideje dúló ellenségeskedésnek. Filmrakat filmajánló.

Hirdetés:
A cuki kíváncsi méhecske

Maja, a cuki kíváncsi méhecske

Maja, a méhecske (KN)
2013 – színes, szinkronizált 3D animációs mozifilm

Eredeti cím: Maya the Bee Movie (Die Biene Maja – Der Film)

Rendező: Alexs Stadermann, Simon Pickard
Író: Fin Edquist, Martin Quaden, Marcus Sauermann

Magyarországi bemutató: 2014. szeptember 25. Magyarországon forgalmazza: a Cinetel Kft.

Maja a méhecske plakát

Maja, a méhecske – filmajánló

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.

Kik ők? Kiderül a filmből!

Jelenetfotó

Hosszú és kalandos utazás veszi kezdetét a darazsak kaptárába, ahol a két kópé fényt derít a valódi bűnös kilétére, valamint végre kibékítik egymással a két ősi ellenfelet.

Maja-történelem
A cuki méhecske történetét Waldemar Bonsels álmodta meg 1912-ben. A Maja, a méhecske könyv, képregény és rajzfilmsorozat formájában elevenedett meg, az eredeti német műveket számos ország vette át és fordította le saját nyelvére. Az alapmű központjában Maja és állattársai állnak, kalandjaik pedig a méhecske fejlődését szolgálják. A meséből gyermekopera és élőszereplős filmváltozat ugyanúgy készült, mint különböző videojátékok, reklám- és ajándéktárgyak.

Rövid kedvcsináló (német nyelven):

 

Ha tetszik, jelezd nekünk: