Magyar retro 2.

> Filmrakat.hu | 2014. január 9. csütörtök

A valaha sokat szajkózott 3,60-as kenyér és 5,20-as kolbász korszakát bemutató Magyar retro 2. – akárcsak a sorozat korábbi darabjai: a Budapest retro 1-2, a Balaton retro és a Magyar retro – archív mozihíradókból, rövid dokumentumfilmekből és reklámfilmekből készült.

Hirdetés:
Retro Kleopátra

Retro Kleopátra – hónaljcica a 80-as évekből

Magyar retro 2. (+6)

2013 – magyar dokumentumfilm

Rendezte: Papp Gábor Zsigmond

Forgalmazza az ADS Service Kft.
Bemutató dátuma: 2014. január 23.
Magyar retro 2. – röviden

Korabeli filmrészletekből, reklámokból összeállított dokumentumfilm a Magyar retro 2, mely filmrészletek olyanok, mint a Kádár-rendszer maga: egyszerre tragikusak és komikusak. Tragikusak, mert propagandafilmek lévén úgy próbálják beállítani a szocialista rendszert, mint a létező világok legeslegjobbikát, de leleplezik saját magukat.

Csikóárverés

Csikóárverés

A bemutatott filmrészletek komikusak is, mert megmosolyogtató az akkori divat, a hajviselet és a filmek alatt hallható narrátor.

Tudják-e, hogy milyen volt a szexuális felvilágosítás a szocializmusban? Hogy mit jelentett Boros Lajos számára a pol-beat? Hogy hány kilót emelt Bodrogi Gyula öltönyben? Hogy hogy nézett ki Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged a 60-as években? És hogy hogyan énekeltük a Himnuszt az iskolai évnyitókon?

Mézeskalács

Mézeskalács

Erre mind-mind választ kaphatnak a filmből, melyből minduntalan kiviláglik, hogy a Kádár-rendszer áruellátásban, munkahatékonyságban, de még a szociális területen is (lásd lakáspolitika, egészségügy) messze elmarad a nyugati jóléti társadalmaktól.

Az alkotás a premierrel egy időben elérhető lesz a UPC videótárában is.

Filmelőzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Magyar retro 2. - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + 6 =